szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A heves esőzések hatására helyenként 5 méterrel emelkedett a folyó vízszintje.

Árvíz miatt döntöttek 100 ezer ember kitelepítéséről a kínai hatóságok –  írja a Reuters. Kedden a legmagasabb szintre emelték az árvízvédelmi készültséget a Jangce felső szakaszán. A heves esőzések hatására helyenként 5 méterrel emelkedett a folyó vízszintje.

Az áradó Jangce az 1200 éves Leshani óriás Buddha szobrot is veszélyezteti. A világ legnagyobb faragott Buddha-szobrát szakemberek, önkéntesek és rendőrök közösen próbálják védeni.

©

A mostanihoz hasonló áradások kezelésére épített Három-szurdok-gát vízerőműnél szerdán, annak 2008-as átadása óta még nemlátott, rekord vízmennyiségre számítanak. A biztonsági szintnél már egy hónapja 10 méterrel magasabb a duzzasztógát vízállása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!