szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2016-ban volt az amerikai elnök kampányfőnöke, most pedig nem tud elszámolni azokkal az adománypénzekkel, amiket az mexikói határon építendő falra kalapoztak össze.

Biden nyert, Trump még küzd - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.
Friss cikkek a témában

Donald Trump volt tanácsadóját és három társát letartóztatták és csalással vádolja az amerikai szövetségi ügyészség.

A BBC cikke szerint 25 millió dollárnyi magánadományt gyűjtöttek az USA és Mexikó közötti fal felépítésére, amelyből egymillió dollárt kapott Bannon egy nonprofit szervezeten keresztül, majd az összeg egy részét személyi költségei fedezésére fordította. Brian Kolfage, az ügy másik ismert szereplője, az ügyészség szerint legalább 350 ezer dollárt használt fel jogtalanul a kampány során befolyt összegből.

A "We Build the Wall", azaz a mexikói határon épülő fal Trump egyik fontos választási kampányígérete volt. Az igazságügyi minisztérium szerint Bannon és három társa százezreket csapott be. A vádbeli bűncselekmények alapján a volt elnöki tanácsadó akár húszéves börtönbüntetéssel is sújtható.

Steve Bannon két éve Budapesten is előadott, akkor húszezer dolláros, azaz csaknem hatmillió forintos jogdíjat kapott az előadásáért a Schmidt Mária féle Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványtól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt egy 18 éves koronavírusos beteg

Meghalt egy 18 éves koronavírusos beteg

Kalapáccsal verték szét tulajdonosai a két Michelin-csillagos budapesti éttermet

Kalapáccsal verték szét tulajdonosai a két Michelin-csillagos budapesti éttermet

Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire