szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ezzel 4 millióra ugrott az aktív esetek száma.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Meghaladta a négymilliót Brazíliában csütörtökre a koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma, egy nap alatt csaknem 44 ezer új esetet jegyeztek fel.

Az ország egészségügyi minisztériumának közlése szerint a világjárvány kezdete óta 4 041 638-an kapták el bizonyítottan a vírust Brazíliában. A ragály halottainak száma csütörtökre 24 óra alatt 834-gyel emelkedett, így eddig összesen már 124 ezer 614-en haltak meg a járvány miatt a latin-amerikai országban. Ennél több halálos áldozata a vírusnak csak az Egyesült Államokban van a világon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

A Microsoft egy érdekes új funkcióval nehezítené a laptoptolvajok dolgát

A Microsoft egy érdekes új funkcióval nehezítené a laptoptolvajok dolgát

Timothy Snyder: A rasszizmus miatt hatott a Trump-hívők összeesküvés-elmélete

Timothy Snyder: A rasszizmus miatt hatott a Trump-hívők összeesküvés-elmélete