szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közülük többet vizsgálati őrizetben tartanak.

A fehérorosz biztonsági szervek 32 tüntetőt vettek őrizetbe a pénteki újabb tüntetéseken, közülük 18-at vizsgálati őrizetben tartanak - közölte szombaton Olha Csemodanova belügyminisztériumi szóvivő a tárca Telegram-csatornáján.

Az ellenzéki Koordinációs Tanács az elnökség nélkül is folytatja munkáját - hozta nyilvánosságra a testület szombaton a pénteki ülésén meghozott döntését.

"Sokakat aggaszt a kérdés, hogy a tanács hogyan működhet elnökség nélkül" - olvasható a nyilatkozatban. "Az első és legfontosabb, hogy a Koordinációs Tanács folytatja munkáját. Az elnökség összetétele változatlan marad" - folytatódik a szöveg.

Korábban gyakorlatilag az elnökség összes tagját letartóztatták a hatóságok "illegális tevékenység" címén, vagy az ország elhagyására kényszerítették őket, mások pedig az üldöztetés miatt önszántukból távoztak Fehéroroszországból.

A közleményben megerősítik a Koordinációs Tanács korábbi fő követeléseit: az erőszak beszüntetését, a vétkesek felelősségre vonását, a politikai foglyok szabadon engedését és új, tisztességes választások megrendezését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Thiago a közeljövőben a Liverpool játékosa lehet

Thiago a közeljövőben a Liverpool játékosa lehet

Mindegy, hány lélegeztetőgépünk van, ha nincs hozzá szakember

Mindegy, hány lélegeztetőgépünk van, ha nincs hozzá szakember

Ötvenszer egy mondat az idei könyvhétről

Ötvenszer egy mondat az idei könyvhétről