szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Robert Redfield, a CDC igazgatója szerint jövő év közepére állhat rendelkezésre nagy mennyiségben a koronavírus elleni vakcina, Donald Trump szerint viszont az igazgató téved, ehhez pár hét is elegendő.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

2020 végéig legalább 100 millió új koronavírus elleni vakcinát szállítanak ki – állítja Donald Trump amerikai elnök. Az elnök ezzel ellentmondott az amerikai járványügyi központ, a CDC vezetőjének, Robert Redfieldnek, aki korábban arról beszélt, hogy 2021 közepén vagy kicsit később várható, hogy nagy mennyiségben tudják majd szállítani az új oltást.

“Nem, azt hiszem tévedett, amikor ezt mondta” – válaszolta Trump az ellentmondásra rákérdező újságíróknak, Redfieldre utalva. “Ez hibás információ. Azt hiszem, össze volt zavarva. Valószínűleg félreértette a kérdést” – vélte az elnök.

Robert Redfield előzőleg az amerikai szenátus egyik bizottsága előtt számolt be a vakcinafejlesztésről, és arról beszélt, hogy az oltás leghamarabb idén novemberben vagy decemberben készülhet el, de akkor még csak a társadalom legveszélyeztetettebb csoportjainak tudják majd beadni, de ahhoz, hogy a társadalom nagy részét is be tudják oldani, hat-kilenc hónapra is szükség lehet majd – jelentette a Reuters

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Miért fontosak a helyi újságok?

Miért fontosak a helyi újságok?

Visszakerült a helyére a Nyugati pályaudvar első kupolája – fotók

Visszakerült a helyére a Nyugati pályaudvar első kupolája – fotók

Így érhetjük el a legvágyottabb énünk

Így érhetjük el a legvágyottabb énünk