szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Amy Dorris állítása szerint 1997-ben zaklatta őt Donald Trump: az 51 éves, házas ingatlanmágnás erőszakkal megcsókolta, és úgy fogdosta az akkor 24 éves nőt, mintha "csápjai" lennének.

Szexuális zaklatással vádolta meg Donald Trump amerikai elnököt Amy Dorris volt modell a Guardiannek nyilatkozva. Dorris elmondása szerint az eset 1997 szeptemberében történt, amikor ő és akkori partnere egy hosszú hétvégét töltöttek együtt Trumppal.

Az akkor 51 éves, házas Trump, elmondása szerint, megtámadta Dorrist, miközben a New York-i US Open-t nézték az elnökké lett ingatlanmágnás privát lelátójában. Az incidens a mosdó mellett történt.

Ledugta a nyelvét a torkomon, én pedig próbáltam eltolni őt. Ekkor erősebb lett a szorítása, és megfogdosta a fenekemet, a mellemet, a hátamat, mindent

– részletezte a Guardiannek a most 48, akkor 24 éves nő. Hozzátette, határozottan és egyértelműen elutasította Trumpot, szavakban is. Úgy véli, az elnök nyelve meg is sérülhetett, olyan hevesen próbálta azt a szájába tenni, miközben ő összeszorította volna fogait. "Mintha csápok lettek volna" – jegyezte meg.

Történetét többen is megerősítették a lapnak azok közül, akiknek korábban elmondta azt. Dorris több fényképet is bemutatott, amik az állítólagos zaklatás idején készültek, és Trumppal együtt látható rajtuk.

Donald Trump ügyvédjén keresztül mindent tagad.

Az elnök azzal védekezik egyfelől, hogy a VIP lelátó többi vendégének látnia kellett volna, ha tényleg az történik, amit Dorris állít. Másfelől pedig úgy érvel, hogy a nő nem maradt volna még több napig a közelében, ha valóban zaklatja őt.

Dorris szerint egyrészt nem volt hová mennie, mivel ekkor Floridában élt, de New Yorkban volt, saját pénz nélkül. A történtek pedig elmondása szerint megbénították, még nem tudatosult benne, hogy mi is zajlott le, és úgy érezte, diszkréten hallgatnia kell. Arról, hogy miért nem voltak szemtanúk, azt mondta, hogy a lelátó mosdója előtt egy paraván takarta el őket.

Amikor 24 nő egymás után állt a nyilvánosság elé 2016-ban, hogy elmondják, az akkor még csak elnökjelölt Trump miként zaklatta őket, Dorris nem volt közöttük. Elmondása szerint családját féltette a lehetséges következményektől. Most – mint nyilatkozta – tizenéves lányai miatt döntött a nyilvánosság mellett, akiknek példát szeretne mutatni ezzel.

Utoljára idén januárban állt elő egy nő – a Fox News egykori riportere, Courtney Friell – azzal, hogy az amerikai elnök szexuálisan zaklatta őt.

Trump keresztény szövetségesének szentháromsága: szex, pénz, jacht

Négy éve a konzervatív keresztény mozgalom vezetői közül Jerry Falwell állt elsőként a nem éppen a Biblia tanításai szerint élő Donald Trump mögé. Mostani magánéleti és pénzügyi botránya a legrosszabbkor jöttek az újraválasztásáért küzdő elnöknek. Különösen, hogy exügyvédje, Michael Cohen új könyvében azt állítja, már 2016-ban is egy potenciális szexbotrány eltussolásáért cserébe támogatta őt a vallási véleményvezér.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kigyulladt robogójával küzdött egy motoros az Erzsébet hídon – videó

Kigyulladt robogójával küzdött egy motoros az Erzsébet hídon – videó

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

A diákok harmada nem fért hozzá a távoktatáshoz, az EP a digitális szakadék felszámolását kéri

A diákok harmada nem fért hozzá a távoktatáshoz, az EP a digitális szakadék felszámolását kéri