szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magyarország az amerikai jelöltet, Donald Trump elnök kabinetfőnök-helyettesét, Chris Liddellt támogatja az OECD főtitkári pozíciójáért zajló versenyben - közölte vasárnap Szijjártó Péter.

Nemsokára új főtitkárt választ a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), ennek alkalmából biztosította támogatásáról az amerikai jelöltet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

"Mi azt gondoljuk, hogy a patrióta gazdaságpolitikának igenis helye van a Nap alatt, ragaszkodunk hozzá, hogy a gazdaságpolitikának nemzeti hatáskörben kell maradnia, és természetes, hogy a gazdaságpolitikák magukon viselik a nemzeti sajátosságok jegyeit" - írta ki Facebook oldalára a magyar diplomácia vezetője, majd hozzátette, "Mindezek alapján az amerikai jelöltet, Donald Trump elnök kabinetfőnök-helyettesét, Chris Liddellt támogatjuk az OECD főtitkári pozíciójáért zajló versenyben".

Szijjártó Péter nemrég arról is beszélt, hogy szerinte Donald Trump amerikai elnöknek kellene kapnia a Nobel-békedíjat, olyan teljesítményt nyújtott, olyan megállapodásokat hozott tető alá, amelyeket nem sokan gondoltak volna. A külügyminiszter erről azt követően nyilatkozott, hogy Washingtonban egyedüli uniós külügyminiszterként részt vett Izrael és az Egyesült Arab Emírségek, valamint Bahrein közötti békemegállapodás aláírási ceremóniáján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mi történik akkor, ha lejár a hitelmoratórium?

Mi történik akkor, ha lejár a hitelmoratórium?

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

Drága kellemetlenség: foltot hagy az iPhone 12 töltője az Apple-féle tokokon

Drága kellemetlenség: foltot hagy az iPhone 12 töltője az Apple-féle tokokon