szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két napja egy nizzai templomnál történt terrortámadás, nem tudni, van-e köze a két esetnek egymáshoz. Macron elnök az al Dzsazírának nyilatkozva utasította el az erőszakot.

Lőfegyverrel sebesítettek meg Lyonban egy ortodox papot, az elkövetőt jelenleg is üldözi a rendőrség a francia városban - számol be a Le Figaro rendőrségi forrásra hivatkozva.

A támadás délután négy körül történt, amikor a pap a görögkeleti templomot zárta be éppen a város hetedik kerületében, az 52 éves, görög nemzetiségű pap a híradások szerint súlyosan megsebesült, a golyók a hasán érték. A helyszínt lezárták.

Két nappal ezelőtt Nizzában követtek el támadást egy templomnál, a késes merénylő ott három embert megölt. Október 16-án Párizsban szintén késsel végzett egy támadó Samuel Paty tanárral. A keresztényellenes támadások hátterében az áll, hogy Franciaországban zajlik a Mohamed-karikatúrák miatt elkövetett terrortámadás pere, Paty pedig annyit követett el, hogy diákjainak bemutatta ezeket a rajzokat, hogy azok kapcsán a szólásszabadságról beszéljen.

Emmanuel Macron francia államfő ezzel kapcsolatban szombaton az Al Dzsazírának nyilatkozott, ahol arról beszélt, megérti, hogy a karikatúrák sokkolóak bizonyos emberek számára, de ez nem igazolja az erőszakot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság

"Miközben ellenállunk, adjunk is valamit" – az SZFE-sek tévéjével elviselhetőbb a bezártság

A Barcelona megrázta a pofonfát: kiírta a Facebookra, hogy indulnak Bukarestbe

A Barcelona megrázta a pofonfát: kiírta a Facebookra, hogy indulnak Bukarestbe

Kína korlátozza a ritkaföldfémek exportját

Kína korlátozza a ritkaföldfémek exportját