szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 31 éves férfit a washingtoni Capitolium közelében vették őrizetbe. Töltött kézifegyver és 500 lőszer volt nála.

Letartóztatták Wesley Allen Beeler 31 éves virginiai férfit Washingtonban, a Capitolium közelében, mivel egy hamisított, Joe Biden beiktatására szóló belépővel akart átjutni egy ellenőrzőponton. A férfinál egy töltött Glock kézifegyver és több mint 500 lőszer volt – írja a New York Post.

Helyi idő szerint pénteken este tartóztatták le; ekkor próbált meg áthaladni Ford kisteherautójával az ellenőrzőponton, amelyet a Capitolium január 6-i, négy áldozatot követelő lerohanása óta kiemelten figyelnek. A rendőröknek az keltette fel a figyelmét, hogy a jármű szélvédője tele volt a fegyvertartást és –használatot népszerűsítő matricákkal, az egyiken például az állt:

Ha a fegyvereidért jönnek, először a golyókat add oda nekik.

Miután átkutatták a járművet, 509 darab 9 milliméteres lőszert és 12 shotgunba való lőszert találtak. A vád szerint minderre nem volt engedélye, és sem a fegyver, sem a lőszerek nem voltak regisztrálva.

Beeler egy interjúban azt állította: biztonsági őrként dolgozik, és csak véletlenül felejtette az autóban a fegyvert és a lőszereket, a Capitolium környékére pedig csak azért keveredett, mert eltévedt.

Korábban megírtuk: a Biden szerdai beiktatása alatti időszakra mind az 50 amerikai államban és a fővárosban is erőszakos zavargások lehetőségére figyelmeztetett az FBI.

Mind az 50 amerikai államban erőszakos zavargásoktól tartanak Biden beiktatása alatt

Több republikánus képviselő is kiállt a felelősségre vonás mellett, a Nemzeti Gárda tagjai az éjszakát is a Capitolium épületében töltötték. Ha a képviselőház megszavazza az eljárást, Trump lehet az első amerikai elnök, akit kétszer is impeachment alá vontak.

Borítófotó: nemzeti gárdisták egy ellenőrzőpontnál a Capitolium épületénél Washingtonban. Fotó: Artur Gabdrahmanov / Sputnik / Sputnik via AFP

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy Gábor hvg360

A nap, amelyet Amerika sosem feledhet

Az elektori szavazatok számlálásának napjára, a szerinte elcsalt elnökválasztás ellen hívta harcba a híveit Donald Trump, és ők hallgattak rá. Az eredmény megdöbbentő látvány volt, ahogy a kongresszusi rendőrség sorait félresöpörve a Trump melletti tüntetők betörtek a Capitolium épületébe, ahonnan ki kellett menekíteni a képviselőket és a szenátorokat. A példátlan szerdai események még nem tudni, milyen nyomot hagynak az amerikai demokrácián, politikán és a republikánus párton.

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra

Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra