szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kembo Mohadi később le is mondott.

Lemondott hétfőn Kembo Mohadi zimbabwei alelnök egy botrány miatt, miután napvilágra kerültek olyan hangfelvételek, amelyeken állítólag erotikus beszélgetéseket folytat két házas nővel.

Az Emmerson Mnangagwa elnök által Robert Mugabe korábbi államfő 2017-es elmozdítását követően kinevezett Mohadi közölte, hogy azonnali hatállyal lemond az alelnöki tisztségről. Mohadi ennek ellenére azt állította, hogy egy "politikai szabotázs" áldozata, és nem tart fenn kapcsolatot házas nőkkel. "A dezinformáció, a hang klónozása, a szponzorált félelem és a politikai szabotázs áldozata vagyok" - mondta Mohadi, aki meg nem nevezett "ellenségeket" tett felelőssé a történtekért.

A botrány két hete tört ki, miután a ZimLive nevű független hírportál szexuális jellegű hangfelvételeket tett közzé, az egyiken egy biztonsági ügynöknővel, aki Mohadi irodájában dolgozik.

Bár ártatlanságát hangoztatta, Mohadi elismerte, hogy időre van szüksége ahhoz, hogy meg tudjon birkózni a személyes problémákkal, és hozzátette: döntésének oka, hogy megvédje az elnök, illetve az alelnök hivatalának tekintélyét.

Mohadi 2019-ben egy csaknem 40 éves házasságnak vetett véget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 199 beteg meghalt, 1645 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 199 beteg meghalt, 1645 új fertőzöttet találtak

"Egyrészt küzdő, szabadságszerető, érzelmes nép vagyunk, másrészt megalkuvók, irigyek"

"Egyrészt küzdő, szabadságszerető, érzelmes nép vagyunk, másrészt megalkuvók, irigyek"

15 millió forintot kínált menyének, ha lemond a gyerekeiről

15 millió forintot kínált menyének, ha lemond a gyerekeiről