szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Amíg be nem oltanak elég embert, fenn kell tartani a védekezési intézkedéseket, különben pár hét múlva az USA-ban is olyan rossz lehet a helyzet, mint Európában.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az Amerikai Egyesült Államok nem követheti el azokat a hibákat, amiket Európa elkövetett, ha esélyt akar arra a függetlenség napi [a függetlenség napját július 4-én ünneplik – a szerk.] bulira, amit Joe Biden elnök ígért – mondta Anthony Fauci, a járvány elleni küzdelem arca és az elnök tanácsadója a CNN-nek.

A szakért szerint a vírus továbbra is terjed Amerikában, a fertőzési számok továbbra is magasak, a vírus új változatai pedig veszélyeztetik az eddig elért eredményeket. „Amikor stagnálást látunk olyan magas szinten, mint a mostani napi 60 ezer eset, akkor nagy a veszélye egy újabb kiugrásnak. Épp ez történt Európában” – figyelmeztetett Fauci.

Az európai országok legtöbbje a járvány harmadik hullámával küzd, egyre több helyen vezetnek be szigorú korlátozásokat. A járvány ismételt elszabadulását az új, gyorsabban terjedő és rosszabb tüneteket okozó variánsok okozzák, ráadásul az európai országok a lakosság beoltásával sem állnak jól.

Fauci szerint az Európát fenyegető variánsok az USA-ban is jelen vannak, de el lehet kerülni, hogy Amerika pár hét múlva hasonló helyzetben legyen, mint most Európa. Ehhez két dologra van szükség: minél több embert be kell oltani amilyen gyorsan csak lehet, addig pedig fenn kell tartani az egészségvédelmi intézkedéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!