szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még nem bizonyított, hogy az oltások a vírus terjesztését is megakadályozzák. Az viszont biztos, hogy az utazás ilyen korlátozása méltánytalan azokkal szemben, akik valamiért még nem kaphattak védőoltást.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Nem támogatja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a vakcinaútlevelek bevezetését – írja a Reuters. Margaret Harris szóvivő közleményét idézik, aki szerint most még nem bizonyított, hogy a védőoltások a fertőzés átadását is megakadályozzák.

Emellett méltánytalan is lenne a vakcinaútlevél bevezetése azokkal szemben, akik valamiért még nem kaphattak védőoltást – tette hozzá a WHO-szóvivő.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója múlt hónapban szólította fel a jelentős oltóanyag-tartalékokat felhalmozó országokat arra, hogy adományozzanak 10 millió adag vakcinát a Covax programnak. A Covax célja a védőoltásokhoz való méltányos hozzáférés biztosítása mindenki számára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hova tűnt a török nemzeti bank 128 milliárd dollárja?

Hova tűnt a török nemzeti bank 128 milliárd dollárja?

Müller Cecília elrendelte a tömeges oltást

Müller Cecília elrendelte a tömeges oltást

Már dolgoznak az orvosi kamara önkéntesei háziorvosok mellett és kórházban is

Már dolgoznak az orvosi kamara önkéntesei háziorvosok mellett és kórházban is