Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem feledhetjük mindazt, ami a járvány kitöréséig történt, és még inkább azt, milyen feladatok várnak ránk az elmúlásával.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Senki sem ismerte még a Covid-19 elnevezést, amikor elkezdtünk előkészíteni egy új alrovatot a hvg.hu-ra. Úgy gondoltuk, a világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság, ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen a cím is: Zhvg.

Úgy alakult, hogy nagyon nehéz időszakban indulunk. A koronavírus pusztító portyázásának heteit éljük, ám meggyőződésünk, hogy nem feledhetjük mindazt, ami a járvány kitöréséig történt, és még inkább azt, milyen feladatok várnak ránk az elmúlásával.

©

A klímaváltozás és a pandémia ilyen erejű kirobbanása között valószínűleg nincs összefüggés. Talán csak annyi, hogy mindkét esetben megtapasztaljuk a természet erejét, szembesülünk azzal, hogy a veszteségeket csakis tudatossággal lehet csökkenteni.

És pont a tudatosság az egyik kulcsszava a Zhvg alrovatnak. Tudatos feltárása annak, hogy miként élünk, miként fejlesztünk, miként kereskedünk és üzletelünk, miként autózunk, utazunk, vásárolunk, miként szennyezzük a környezetünket, pazaroljuk a vizet, az energiát, és ezt a sort még hosszan folytathatjuk. Új alrovatunkban körbejárjuk majd a világot veszélyeztető jelenségeket és megnézzük, mi az, amivel mi hozzájárulhatunk ezek legyőzéséhez.

A Zhvg problémafeltáró lesz, de a legfőbb szempont mégis a megoldáskeresés. Szakértők és civilek gondolatait ismertetjük majd, kérdéseket teszünk fel, többek között az önök kérdéseit is közvetítjük, remélve, hogy segítjük ezzel egy biztonságos jövő megteremtését!

Tartsanak tehát velünk, a Zhvg-vel, legyenek partnerek! A közös jövőnkről van szó.

Hétfő hajnaltól él az Egyesült Királyságba utazók karanténkötelezettsége

Hétfő hajnaltól él az Egyesült Királyságba utazók karanténkötelezettsége

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

A Fenerbahcéban folytatja Mesut Özil

A Fenerbahcéban folytatja Mesut Özil