szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

De a magyarok még így is kevesebbet pazarolnak, mint a többi EU-s ország lakója – hangzott el az M1-en.

Évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon – mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója péntek reggel az M1-en.

Szerinte az uniós átlag ennél jóval magasabb.

A műsorban arról is beszéltek, hogy hamarosan megváltoznak az Európai Unióban az élelmiszerhigiéniai szabályok, aminek egyik oka, hogy vissza akarják szorítani a pazarlást.

Keleti Marcell azt mondta, nemcsak Magyarországon és az Európai Unióban, de az egész világon az egyik legnagyobb problémát az élelmiszerpazarlás jelenti. Bár Magyarország ebből a szempontból nem áll olyan rosszul, de azt sem lehet mondani, hogy nincs mit tenni az ügy érdekében – fogalmazott, hozzátéve, a tudatosabb fogyasztással lehetne kezelni a helyzetet.

Nem mentség a koronavírus arra, hogy feladjuk a zöld életmódot

Felforgatja a mindennapjainkat a koronavírus, és nincs ez másképp azokkal sem, akik igyekeznek a lehető legkevesebb szemetet termelni, helyi termelőket támogatni, vagy éppen száműzték a műanyagot és a vegyi anyagokat a háztartásukból. Mit adtak fel és mi az, amiből nem engednek?

Magyarország is beszállt a koronavírus elleni oltásért folyó őrült versenyfutásba

Magyarország is beszállt a koronavírus elleni oltásért folyó őrült versenyfutásba

Kínai hekkerek állítják, javíthatatlan hibát találtak az Apple egyik legfontosabb alkatrészében

Kínai hekkerek állítják, javíthatatlan hibát találtak az Apple egyik legfontosabb alkatrészében

Több mint 270 esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a vihar miatt

Több mint 270 esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a vihar miatt