szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hét éves herceget annyira megrázta a bolygónkról szóló film, hogy abba kellett hagyniuk a filmnézést.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

György herceg édesapja, Vilmos herceg kiemelten foglalkozók a bolygó jövőjével: nemrég egy nagyszabású díjat jelentette be, amit máris a környezetvédelem Nobel-díjaként emlegetnek.

Legutóbb fiával, György herceggel ültek le, hogy megnézzék a legendás brit dokumentumfilmes, David Attenborough legújabb filmjét (A Life On Our Planet), amit azonban a felénél ki kellett kapcsolniuk, a herceget annyira megrázta az, amit látott – számolt be a hírről a Greenmatters.com.

„Mostanában elég sok David Attenborough-filmet néztünk a gyerekekkel, nagyon szeretik. Azonban a legutóbbit, a kihalásról szólót egyszerűen ki kellett kapcsolnunk, Györgyöt annyira elszomorította, hogy milyen állapotban van a bolygó” – mesélte Vilmos, azonban azt is hozzátette, hogy örül, hogy a gyerekek már ilyen kis korukban is átérzik a problémát.