szerző:
hvg.hu

Egész csirkefejek is jöttek korábban abból a szennyvízcsőből, ami egy romániai húsüzemből folyik a Szamosba, néhány kilométerre a magyar határtól. A környéken elviselhetetlen bűz terjeng.

Borzasztó bűzt érezni a magyar határtól pár kilométernyire lévő romániai Vetésen működő húsfeldolgozó üzeménél. Az Unicarm húsipari cég üzemének udvarán egy konténerben levágott állatok belsőségei, végtagjai és még ki tudja, milyen szerveik rohadnak, a környéken pedig borzasztó bűzt érezni – adta hírül a Hír Tv.

A gyár közvetlen szomszédságában már lakóépületek állnak, ahol gyerekek is élnek. A gyárból egy cső vezet egyenesen a Szamosba, ahol bűzös, meghatározhatatlan állagú folyadék ömlik folyamatosan a folyóba. Vélhetően a vágás során keletkezett állati hulladék, ürülék és csontdarálmány keveréke.

Korábban Baranyi Krisztina, az Együtt politikusa is terepszemlét tartott, akkor még egész csirkefejek is jöttek a szennyvízelvezetőből.

A stáb követte a bűzös szennyezés útját Magyarországon is, magyar részről is meglepő fejleményekbe botlottak – derül ki a Látótér péntek esti adásából.