Sósavat a pofátokba!

2013. március 08., péntek, 16:07 • Utolsó frissítés: 2013. március 08., péntek, 16:56
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

„A diákok keresik a maguk igazát, de egyet meg kell érteni, hogy a törvény és a jogkövető magatartás minden magyar állampolgárra vonatkozik!” (Sz. Ferenc)

Sz. Ferenc történetét csak hézagosan ismerjük. Sz. Ferenc bűnöző, gyilkosság elkövetése miatt ítélték el tizenkét évvel ezelőtt, mert a vád szerint három másik társával szabályosan kivégezték kábítószer-kereskedelemmel és pénzváltással foglalkozó főnöküket. Sz. Ferenc tíz év után szabadult, Facebook-profilja szerint jelenleg a Ferencvárosi Torna Clubnál dolgozik, tehát K. Gábor alkalmazottja. K. Gábor föltehetőleg ezt nem fogja elismerni, de ez esetben számot kéne adnia arról, hogy Sz. Ferenc miért fotózkodik sűrűn a klubház látogatóktól elzárt részein nyakában a klub által kiállított igazolvánnyal, többnyire a Fradi Security formaruhájában.

Mindez azért vált érdekessé, mert Sz. Ferenc tegnap megjelent a Lendvay utcai pártház védői között, bár az nem valószínű, hogy a későbbiekben róla nevezik el – még ha átmenetileg is – a Fiumei utat.

Azonban Sz. Ferenc föltűnése a székháznál alighanem új fejezetet nyit a kormány elleni tüntetők és kormánypártiak kommunikációjában, noha annak színvonala eddig sem volt emelkedettnek nevezhető, mint ahogy azt Sz. Miklós Zsolt debreceni szurkoló és korábbi fideszes képviselőjelölt, illetve az általa „buzinak kinéző, kisbarátomként” aposztrofált egyetemista párbeszédéből már megtapasztalhattuk. Igaz, legalább nem ütötte le, vagy rúgta hasba, mint H. Árpád nemközszereplő a terepjárója előtt átsuhanó középkorú házaspárt.

X. bácsi történetét egyáltalán nem ismerjük. Nem tudjuk, hogy mi indította arra, hogy sósavat követeljen a demonstrálók képébe, és saját kezűleg próbálja befogni az egyikük száját. A fölvételek alapján ő sem egy rokonszenves ember, de ismétlem, nem tudjuk, mi áll a háttérben: családi megpróbáltatások, vagy komolyan úgy hiszi, hogy a nemzetközi kommunista összeesküvés egy újabb megnyilvánulása az akció?

Teljesen tisztában vagyunk viszont B. András és M. János előéletével. Az előbbi egykori pártállami oldalkocsi csődítette az ellentüntetőket – így X. bácsit is – a székház elé, hogy akadályozzák meg a törvénytelen foglalást, noha máskor a szent célok érdekében való erőszakos föllépés nincsen ellenére. Míg az utóbbi által vezetett minisztérium szintén a jogszabályok be nem tartása miatt akadt ki. Az Amnesty Internationalnek címzett (hogy miért nekik, az rejtély) közleményükben úgy fogalmaznak, hogy „nem a demokrácia és a szólásszabadság eszköze az, amikor egy legitimáció nélküli csoportosulás egy társadalmi és szavazói támogatással bíró párt működését és tekintélyét, valamint a magyar jogszabályokat sértő lépést tesz”, továbbá a tárca „aggasztónak és elfogadhatatlannak tartja azt, ha egy nemzetközi jogvédő szervezet olyan csoportosulást támogat, amely szándékosan vét a törvények ellen".

Van ebben igazság.

A székházba behatolókat felelősségre lehetne vonni, és igen széles az a paletta, hogy mi alapján, szabálysértési alakzatoktól a garázdaságon át egészen brutális tényállások is szóba jöhetnek, de tippeket adni nem szeretnék. Adott esetben csak az igazságszolgáltatás nagyvonalúságán múlik, hogy minek minősíti a cselekedetüket. Egy képviseleti demokráciában nem szokott a diákcsínyek közé tartozni, ha egy törvényesen működő párt központját megszállják, gondoljunk csak arra, hogy mi lenne fordított esetben: ha Sz. Ferenc készülne áttörni fiatal aktivistákon, hogy bejusson a Milla vagy az LMP főhadiszállására. Azt hiszem, a többség rendőrért kiáltana. Ám a tüntetőket nem följelentés és intézkedés várta, hanem S. Gabriella és K. Máté aprósüteménnyel. (Bár megoszlanak a vélemények, hogy melyik a kellemesebb.)

Ez sem véletlen.

Ugyanis az ténykérdés, illetőleg az igazságszolgáltatás döntésének kérdése, hogy mi a jogszerű, az viszont, hogy a jogszerű eljárások kinek az érdekében történnek, az erő vagy közmegegyezés kérdése. Ahogy X. bácsi meg lehet győződve arról, hogy a tiltakozók valamiféle háttérhatalom érdekében teszik, amit tesznek, másoknak is lehet olyan érzésük, hogy a hatalom nem őket szolgálja, nem részesei a szabályok kialakításának, csupán elszenvedői azoknak. Minél több mindent akar szabályozni a jogalkotó a szimpla adásvételi viszonyoktól életmód-vezetésen át a véleménynyilvánítás különböző formáiig, annál nagyobb az esélye annak, hogy egyre többen érzik úgy, hogy puszta létüknél fogva kirekesztődnek a közösségből.

Az alkotmányozó felelőssége éppen az, hogy minél kevesebben érezhessék úgy, hogy kirekesztődnek az államból, hogy lehetőség szerint mindenki közös kompromisszumként tekintsen az államélet alapját jelentő szabályokra – ellenkező esetben fölbomlik az állam.

Magyarország ezen a lélektani ponton már régen átesett, csak a tehetetlenség, a megszokás, a külső kényszer tartja egyben az állami rendet. Kérdés, meddig. Egy ennyire szétesett országban kétszer is meg kell gondolni, hogy mikor lép föl valaki az állam teljes kényszerítő erejével. Ezért nem reszkírozták meg, hogy rendőrökkel hurcoltassák el a tüntetőket, mert jó páran föltehették volna a kérdést – amelyet föl kell tennünk nekünk is –: ugyan miféle törvényes rend az, amelyik Sz. Ferencet, Sz. Miklós Zsoltot, H. Árpádot, B. András uszító lapját, és leginkább S. Lajost védi azokkal szemben, akik egyelőre még semmi mást nem tettek, mint belenőttek ebbe a rendszerbe?

 

A demonstrálók egyébként alaposan körülnéztek a székházban, és az egyik szemetesben a következőt találták:

183 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2013. március 14., 16:44 egy senki

Ha egy köztársasági elnök azt mondja, hogy nem tehet mást, kénytelen aláírni a negyedik gránit átalakító módosítást, akkor egy "kis" rendőrtől mit is várnak egyesek?????? (Ebben a gigantikus DEMOKRÁCIÁBAN.)

A "kis" rendőr
- spontán, saját gondolatai, érzései alapján nem cselekedhet, csak parancsra, különben megbüntetik, leszerelik, kirúgják;
- nem biztos, hogy van olyan felesége, aki kevéske fizetése mellett simán elővesz 20 millió forintot, hogy álmaik házát megvehessék, a felvett hitelt egy összegben kifizessék (1-2 gyermek mellett), ha a kis rendőr kellemetlen anyagi helyzetbe kerülne;
- nem biztos, hogy van olyan rokona, akitől pont akkor tudna 10-50 milliókat örökölni, az előbbiek rendezése, illetve kompenzálása érdekében;
- nem biztos, hogy van olyan ismerőse, aki mástól elvett pénzekből be tudna segíteni, jótékonykodni, nemzeti mecénásként őt is támogatni;
- stb., stb.!!!!!

A baj a "nagy" rendőrökkel kezdődik. Persze ők sem tagadhatják meg a parancsot, de nem mindegy, hogy mikor, kikkel szemben és hogyan intézkednek!!! Nekik, VAN mérlegelési lehetőségük.

A "legnagyobb" rendőrök felelőssége a legnagyobb, mivel nekik kellene közvetlenül ellenállni a nem megfelelő politikusi elvárásokkal, igényekkel, utasításokkal szemben!!!

Mivel a hal is a fejétől bűzlik, így nem a "kis" rendőröket kell számon kérni, elszámoltatni, hanem MINDIG felülről kellene kezdeni!!!!! (Ezt persze, csak egy igazi demokráciában lehet meglépni.)

Egyébként,
valaki elszámoltatta-e azt a civil ruhást "rendőrt", aki III/III-as módszereket alkalmazott a metron közlekedő diáklány esetében? Esetleg a főnökét, vagy annak a főnökét?

Amíg ilyenek megtörténhetnek, addig HAZUDIK, ki azt mondja, hogy DEMOKRÁCIÁBAN, JOGÁLLAMBAN élünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2013. március 14., 11:46 Kferkó

Kedves Tourist!

Én nem ismerem Önt, korát, nemét sem, ezért ahogy illik magázom. Én nem idejöttem, hanem itt voltam a HVG indulása óta, azóta előfizetője is vagyok sőt a talán elődjének tekinthető Magyarország hetilapnak is az voltam a 70-es évek legelejétől. Ennyit a történelemről.

A HVG mostani hangvétele számomra nem elég mértéktartó. Írtam is már nekik ebben az ügyben. A minél több olvasó megtartásához szerintem visszafogottabb hangvétel kellene, amelyik nem köthető pártokhoz. A példányszám, legalábbis pénzügyi oldalról nem számít persze, ha a Hit Gyülekezete áll esetleg a lap mögött (lásd ATV) vagy Soros György valamelyik alapítványa, vagy valami hasonló. Nem pénzögyi oldalról szerintem akkor is fontos lenne, hogy minél többen olvassák. Kezdetben a balliberális vonal nem látszott annyira, mint mostanság. Ez az ő döntésük.

Az egyebeket illetően pedig, mivel én végigéltem a Rákosi és Kádár rendszert, sőt szenvedő alanya is voltam annak ellenére, hogy akkor még gyerek voltam (apám egyedül dolgozó kisiparos volt, egyáltalán nem jómódú ember, ez azonban nekem "egyéb" származást jelentett, amivel nem vettek fel még gimnáziumba sem normális módon, mint másokat). Ez folytatódott az egyetemen is. Nekem minden tanulási lehetőség dupla energiába került. Nem részletezném, őseim mindkét ágról kétkezi, rendes, munkás-paraszt emberek voltak. Engem fafejű politikai okokból mégis sokáig szívattak. Végül mint saját jogon munkás származású (szakmunkás is kényszerűségből lettem, mert természetesen az egyetemre is csak kerülővel vettek fel) végül népköztársasági ösztöndíjasként végeztem majd magas vállalati beosztasokban dolgoztam sőt az országot is képviseltem nemzetközi szakmai szervezetben.

Az évekig tartó teljesen fölösleges, indokolatlan szívatást azonban nem felejtettem el. Mivel a marxista egyetemen is szereztem diplomát filozófiából, ezért eligazodom a politikában.A kommunistákat azonban ne mutassa be nekem senki, ismerem őket. Valami nyugati tipusú szociáldemokrata pártra viszont valóbanszükség lenne. Olyanra, amilyen háború előtt nálunk is volt. Akkor nem soklmindenkit érdekelne, ha egyik párttól átmegy a kormányzás egy másik kezébe. Úgy mint például Angliában. A fiatalok persze most is meg akarják váltani a világot és mindent jobban tudnak.

Erről talán ennyit.

Üdv.

Kferkó

2013. március 13., 17:05 egy senki

Ó a kis süti osztogató! Hát senki sem fogadta el az "általa" hozott, s általa készített "sütiket"?

Akkor min csodálkozunk, ha megint habzik a szája, és nagy bátran (a fityiszes fiúk támogatásával) mégis csak feljelentik az "ostromló" fiatalokat!:

"Feljelentést tesz a Fidesz ismeretlen tettesek ellen a budapesti, Lendvay utcai pártszékház udvarának múlt heti elfoglalásakor történtek miatt.
Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján közölte, azért tesznek feljelentést, mert a tüntetők megtámadták a kormánypárt székházát, erőszakosan behatoltak az épületbe, betörték az ajtót, az üveget, felmásztak az erkélyre, megrémítve mindezzel az ott dolgozókat.

A szóvivő kirívónak nevezte a történteket, mint fogalmazott, a demokratikus intézményrendszert támadták meg."

Akkor a fiatalok is feljelenthetnék a fityiszt, hisz gyilkosokat, gengsztereket, ultrásokat, és még savazó, őket molesztáló, "harmadik lábon" rugó véderőket használtak ellenük!!!

BIZONY EZ KIRÍVÓ ESET VOLT, HISZ A DEMOKRÁCIÁÉRT DEMONSTRÁLÓ FIATALOKAT ÉRT ILYEN ATROCITÁS EGY KORMÁNYPÁRTTÓL!!!

A FITYISZ MEGINT BEBIZONYÍTOTTA, HOGY VAN MÉG LEJJEBB, MÉG LEJJEBB!!!!!

EZ SZÉGYEN!!!!!!!!!!!!!

2013. március 13., 11:26 Tourist

2013. március 12., 19:39 Kferkó

Engem itt mindenki ismer, tudja milyen úriember vagyok, te meg idejöttél, egy politika védelmében, mely szerint tiltakozó gyerekekre gyilkosok felbérelése a megoldás. Nos annyit megmondhatok, hogy ezt a világon sehol nem tolerálják. Én magam sem. Nagyon kihúztátok a gyufát, s most rátok borul művetek. Schiller szavaival:

“Hol csak nyers erôk vetekednek,
Alkotás abból nem születhet ;
Ha minden féket félrevet
Egy nép, jólét ott nem lehet.

Jaj, mikor egy város ölében
Fölgyûl a gyúlékony anyag.
Láncát tépve, önérdekében
A bosszús nép kardot ragad.
Akkor a harang kötelébe
Kap a zendülés, s húzza, hogy
Csak békeszóra szentelt érce
Hirdesse az erõszakot.
Szabadság, egyenlôség ! – zúgják,
És a polgár fegyverben áll ;
Megtelnek a csarnokok, utcák,
S a hóhérbanda körbe jár.
És hiéna lesz itt a nôkbôl,
A borzalom tréfa nekik ;
Még az ellenség szíve gôzöl,
S már párduc-foggal szétszedik.
Nincs többé szentség.
Szertefoszlik
Már minden jámbor félelem.
A jó helyébe lép a rossz itt,
S minden bûn szabadon terem.
Oroszlán-keltés veszedelmes,
Tigrisfog-marás eltemet :
De százszorta félelmesebb lesz
Náluk az ember-ôrület.
Jaj annak, ki az örök vaknak
Kezébe szent fáklyát ad át!
Fényét nem látja, gyújtogat csak,
S fölperzsel várost és hazát.”

2013. március 13., 11:12 egy senki

Hova is tartunk?

"Külföldi elemzők: gyors összeomlás előtt áll Magyarország
napi.hu 2013. 03. 13. 10:28

Ha a magyar kormány és a jegybank folytatja erősen unortodox politikáját, akkor rövid időben belül összeomolhat az ország finanszírozása - állítja a Danske Bank elemzője.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök vissza akarja szorítani a külföldi bankok magyarországi jelenlétét, egyre mélyülő összeütközésbe került az Európai Unióval és öt hónapos csúcsra lökte az ország tartozásainak adósságbiztosítási felárát (cds) - kezdi a tegnapi nap magyarországi eseményeit összefoglaló tudósítását a Bloomberg. Idézi a reakciókat a kormányfő megjegyzésére, miszerint 50 százalékos magyar tulajdont szeretne látni a magyar bankrendszerben. Az olasz Intesa Sanpaolo vezérének kifakadása mellett - Magyarország rémálom -, a dán Danske Bank A/S elemzőjének megállapítását is átveszi. Eszerint Orbán gyakorlatilag államosítással fenyegette meg a pénzügyi ágazat egy részét."

Ez lenne a "fellendülés" éve?

További 178 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Sósavat a pofátokba!
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
NYÜZSI
további posztok »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X