szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Menekülő cigarettacsempész ütközött össze a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrautójával Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a balesetben az egyik pénzügyőr könnyebben megsérült – közölte a szervezet megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője.

Dávid Zoltán főhadnagy elmondta: a pénzügyőrök Beregdaróc térségében két, egymás után közlekedő mikrobuszt akartak ellenőrizni. Az első gépkocsi sofőrje a pénzügyőröket látva először lassított, majd gázt adott és elhajtott a szolgálati autó mellett úgy, hogy annak ajtaját összetörte.

Az ajtó mellett álló pénzügyőr a jármű elől az utolsó pillanatban visszaszállt a szolgálati kocsiba, de még így is rácsapódott a kezére és a lábára az ajtó – ismertette a főhadnagy. A pénzügyőr könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A csempészautók megállás nélkül továbbhajtottak, az egyik mikrobuszt a rendőrség segítségével azonban később sikerült megállítani. Az autó rakterében 47 500 doboz, majdnem 37 millió forint értékű csempészett cigarettára bukkantak – közölte az osztályvezető.

A pénzügyőrök a cigarettacsempész ellen költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek. Az ügyben várható jövedéki bírság mértéke meghaladja a 47 millió forintot – jegyezte meg Dávid Zoltán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!