szerző:
hvg.hu

A tulajdonosváltást követően az új identitátását kereső német márka valahogy így képzeli el a jövőjét.

A nemrégiben a General Motorstól a PSA-hoz került Opel egy új koncepcióautóval rukkolt elő. A keresztségben Opel GT X Experimental nevet kapott újdonság az ilyen négykerekűektől megszokott módon hatásvadász és adott esetben elnagyolt designelemekkel operál, és nagy vonalakban azt mutatja meg, hogy milyen stílusú Opelek érkeznek az elkövetkezendő években.
©

A névben szereplő X karakter arra utal, hogy ezúttal egy SUV kategóriás járműhöz van szerencsénk. A 4,1 méteres hosszússággal rendelkező kompakt újdonság 1,8 méter széles és 1,5 méter magas. A kétszínű fényezést kapott Opel GT X Experimental 17 colos kerekeken gördül és a felni közepén lévő Opel embléma haladás közben is mindig fixen vízszintesen áll. Valahogy úgy, ahogy azt már a Rolls-Royce-ok esetében megszokhattuk.

©

A könnyűépítésű prototípus mozgatásáról egy egyelőre ismeretlen teljesítményű villanymotor, valamint egy 50 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik. Utóbbi nemcsak vezetékes, hanem vezeték nélküli módon is tölthető, önvezetés fronton pedig azt a Level 3-as szintet ugorja meg a prototípus, mint amelyet a sorozatgyártású autók közül elsőként a nemrégiben kijött és általunk is alaposan letesztelt Audi A8.

©

 

©
©
©
©

Önnek hogy tetszik a GT X Experimental?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Máig nem tudni, kik szedik be a szemétdíjat az országban

Máig nem tudni, kik szedik be a szemétdíjat az országban

Trócsányi László: Ebben fogok hinni akkor is, ha már nem leszek miniszter

Trócsányi László: Ebben fogok hinni akkor is, ha már nem leszek miniszter

Még mindig sugárzik a víz Fukusimánál

Még mindig sugárzik a víz Fukusimánál

Egész éjjel járnak majd a metrók szilveszterkor

Egész éjjel járnak majd a metrók szilveszterkor

Nyomoz az ügyészség Demeter Márta ügyében

Nyomoz az ügyészség Demeter Márta ügyében

14 milliárd forintért ment el "a gyémántok Leonardo da Vincije" – videó

14 milliárd forintért ment el "a gyémántok Leonardo da Vincije" – videó