szerző:
hvg.hu

Trükkös módszerrel sikerült kideríteni, hol van a férfi.

Szerdán dél előtt valamivel hívta a segélyhívót egy kétségbeesett hangvételű férfi, aki azt mondta, hogy Bélapátfalvánál az erdőben egy teherautó gurult rá és már nem bírja sokáig, mert fuldoklik - olvasható a rendőrség honlapján.

A hívást fogadó célzott kérdéseivel pontosította a bajbajutott aktuális helyét, és minden érintett készenléti szervet értesített. Így kapcsolódott be a keresésbe a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese is, aki - tudomást szerezve arról, hogy a bejelentő és az operátor még vonalban van egymással - a területen lévő szolgálati gépjárművek szirénázását javasolta, amelynek egyre erősödő hangja alapján a férfi jelezni tudta a telefonban, hogy valóban jó irányba megy a segítség.

Az összehangolt kommunikációnak köszönhetően a Bélapátfalvai Rendőrőrs két körzeti megbízott rendőre érkezett elsőnek a településtől több kilométerre lévő helyszínre, ahol a jármű alá szorulva megtalálták a bajbajutottat.

A 46 éves férfi már alig kapott levegőt, így a rendőrök farönkök segítségével megemelték a járművet, majd testi erejükkel tartották azt a Katasztrófavédelem és a Mentőszolgálat kiérkezéséig. A férfit kiszabadították szorult helyzetéből és az egri kórházba szállították orvosi ellátásra.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kiraknák a kastélyokból a fogyatékkal élőket

Kiraknák a kastélyokból a fogyatékkal élőket

Kezdd az új évet eredményesen: Így kérj fizetésemelést 11 lépésben

Kezdd az új évet eredményesen: Így kérj fizetésemelést 11 lépésben

Debrecen megmondta, mennyit szán a főpályaudvarra, de annyiért senki sem vállalta

Debrecen megmondta, mennyit szán a főpályaudvarra, de annyiért senki sem vállalta

Több mint 3000 dolgozótól válik meg a Tesla

Több mint 3000 dolgozótól válik meg a Tesla

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Négyezer Audi-dolgozó sztrájkolt Győrben

Négyezer Audi-dolgozó sztrájkolt Győrben