szerző:
hvg.hu

Több helyen is lesz felújítás a nyáron, de elvileg új villamosok és buszok is érkeznek.

Az idén nyáron is lesz felújítás a 4-es 6-os villamos vonalán Budapesten – írja az Inforádió a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása alapján.

Az iskolai nyári szünetben a Széll Kálmán tér és a Mechwart liget, illetve a Margit utca között újítják fel a 4-es és a 6-os villamos pályáját, ezzel egyidejűleg pedig leállhat a közlekedés a körúti villamosvonal másik végén is, ugyanis jelenleg zajlik a közbeszerzési eljárás az Üllői út és a dél-budai végállomások közötti szakaszának vágányfelújításáról. Sikeres tender esetén ezen a szakaszon – elsősorban az Üllői út és a villamosok budai elágazása között – is elkezdődhet a felújítás a nyáron.

Ezen felül az M3-as metróvonal északi szakaszának felújítása után a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között folytatódik a rekonstrukció, az 1-es villamos meghosszabbítása Kelenföld vasútállomásig pedig várhatóan 2019 nyarán fejeződik be.

Az eddig felsoroltakon kívül további munkálatok is zajlanak majd: várhatóan június és december között akadálymentesítik a megállókat az 50-es villamos vonalán, valamint a nyáron a III. kerületi Bécsi úton, a Selmeci utca és Szent Margit kórház megállóhelyen, tavasszal az Orczy tér és a Teleki tér között villamosvágány-felújítási munkák lesznek várhatóan másfél hónapig, márciustól júliusig pedig a 41-es villamos vonalán a Hosszúréti-patak melletti, a Pék utca és Tordai utca közötti villamostöltést is megerősítik, valamint átépítik a Pék utcánál található vasbeton teknőhidat.

Sikeres közbeszerzési eljárás esetén a nyáron, illetve az ősz folyamán elkezdődik a Bosnyák tér és a Zugló kocsiszín villamosvágány-hálózatának felújítása. A kapcsolódó közműkiváltási munkák a közúti közlekedés rendjét is érintik majd, ezután a Bosnyák tér és a Szugló utca közötti villamosvágány felújítása is várható.

Az 50-es villamos vonalán az év végén felújíthatják a Határ úti és a Béke téri végállomási vágányhálózatot, valamint a Szarvas csárda téri kitérőkapcsolatot is, összehangolva a BKK-beruházások között említett akadálymentesítési programmal.

A BKK azt is közölte, hogy az idén 5, jövőre pedig további 21 vadonatúj, korszerű, alacsony padlós, légkondicionált CAF villamos érkezik Budapestre, illetve 2019 első felében 21 Škoda-Solaris trolibusz is. Valamint a hetekben jelenik meg két tenderkiírás, amelyben összesen 100 szóló és 100 csuklós autóbusz beszerzését tervezik ütemezetten az esetlegesen létrejövő szerződések megkötésétől számított négy éven keresztül. Eredményes közbeszerzési eljárás esetén ebből idén ősszel legalább 20 szóló és 20 csuklós busz forgalomba állása valósulhat meg.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Ki mutatja meg a kiutat a Brexit-káoszból? Boris Johnson vagy Uri Geller?

Ki mutatja meg a kiutat a Brexit-káoszból? Boris Johnson vagy Uri Geller?

Tarantino új filmjének itt a szinkronos előzetese is

Tarantino új filmjének itt a szinkronos előzetese is

Újranyomják a Csillagok háborúja ikonikus plakátját – egy kis módosítással

Újranyomják a Csillagok háborúja ikonikus plakátját – egy kis módosítással

Imádni fogják a diákok a Windows 10 újítását

Imádni fogják a diákok a Windows 10 újítását

Partot ért Norvégiában a bajba került turistahajó

Partot ért Norvégiában a bajba került turistahajó

Visszavonul Conor McGregor

Visszavonul Conor McGregor