szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most emelik be a sztrádává bővülő M2-esen a Dunakeszi északi csomópontban épülő új híd gerendáit. Ezen a helyszínen kapcsolódik majd az új gödi felvezetőút is az autópályához.

Az összesen 19,6 kilométernyi autópálya-projekt, amelynek során 13,4 kilométernyi útszakaszt bővítenek ki és 6,2 kilométernyi négysávos szakaszt újítanak fel, újabb fontos eleméhez érkezett – írja oldalán a magyarepitok.hu.

A Vác és Budapest közötti útépítés során most az újonnan kialakításra kerülő Dunakeszi északi csomópontban emelik be a helyszín új hídjának gerendáit: február 19-én és 20-án este 8 és hajnali 6 óra között emiatt ideiglenesen egy sávot használhatnak majd csak az autósok. Emellett néhány alkalommal 10-15 perces forgalomlezárásra is lehet számítani ezekben az időszakokban. A 2-es főút és a vasút felett építendő 5 nyílású, 73,8 méter össztámaszközű híd lesz majd.

A Dunakeszi északi csomópontban kapcsolódik a felépülő gödi felvezetőút is az M2-es autópályához. Az észak-budapesti agglomerációban élők szempontjából szintén fontos fejlesztésben 2,5 kilométernyi új úttal kötik össze a 2-es főutat az M2-es autópályával.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!