szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesla Modell X torzója egy vermonti tó jegén áll talányos mementóként.

Az Egyesült Államokban a Champlain-tónál távcsövön keresztül vette észre egy férfi pár napja, hogy egy jármű heves lángokkal és kisebb robbanásokkal kísérve ég a befagyott tó közepén. A tűzoltók, az értesítést követően, nagyjából 30 perc alatt kiértek és elmondták neki, hogy egy Tesla volt a jármű, ami addigra teljesen kiégett, valamint azt is, hogy nem találtak senkit a kocsiban, vagy annak környékén.

Másnap reggel a szemtanú kiment a tó jegére, hogy megnézze a roncsot, akkor készítette ezt a képet. Jelenleg még nem világos, hogy a jármű miért hajtott a befagyott tóra, és miért gyulladt ki. Helyi hírek pedig nem jelentek meg a furcsa esetről.

©
©

Az Electrek oldal megkereste a Teslát, nem csak ezzel az esettel kapcsolatban, hanem a közelmúltban történt több tűzesettel kapcsolatban is, amelyekre még nem kaptak választ. Hozzáteszi a lap, hogy nincsenek adatok arra vonatkozóan, hogy a Tesla járművei nagyobb arányban gyulladnának ki, mint bármilyen hagyományos üzemanyagú járművek.

Ők egyébként egyfelől az valószínűsítik, hogy Modell X balesetezhetett egy másik járművel a tavon, de ez önmagában nem feltétlen indokolja a tüzet. Egy gyújtogatás sokkal valószínűbb, ha esetleg lopott járműről van szó, vagy biztosítási csalás lehet a háttérben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!