szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mentek bátran a navigáció után, aztán fél métert süllyedtek a sáros talajba.

A GPS-rendszerének utasításaira hallgatott egy ukrán kamionos, lekanyarodott a főútról, így a főváros 17. kerületében elterülő Merzse-mocsárban kötött ki a több tíz tonnás monstrummal. Ám ahelyett, hogy kitolatott volna a szűk erdei út elejéről, körülbelül 6 kilométeren át követte azt, végül elakadt a kamionjával – írja a Blikk.

A sofőr és társa ezután két teljes napon át ültek a kamionban, mielőtt kimerészkedtek, és segítséget kértek a mezőőröktől.

A kamionosokat végül járműmentők szabadították ki. A szakemberek először gyalog nézték meg a terepet, ami szinte teljesen járhatatlan volt. Ezután egy 25 tonnás járművel, csörlő segítségével, méterről méterre haladva, három óra alatt tudták kihúzni a kamiont a sárból.

A járműmentők vezetőjének beszámolója szerint az ukrán sofőr a mentés végén a mentőcsapat előtt törte össze a GPS-ét idegességében.

A súly- és magasságkorlátozás miatt a teherautók elvileg speciális beállítással használják a navigációt, a jármű kategóriáját is kiválaszthatja a sofőr. Hogy itt most ez megtörtént-e, az nem derült ki a Blikk híradásából.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!