szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Többször gyorshajtásért is megbüntették őket, akkor csak annyit kellett ráírni a csekkre, hogy "Rogán Antal". Orbán Viktor Facebookjának kezelője pedig egy gyöngyház fényezéses Lexusszal járt. Az autókat egy Mercarius nevű cégtől bérelték, amely azóta milliárdos tendereket nyert, de a Roszatom is tőlük bérelhet majd autót.

Tartós bérleti szerződéssel megszerzett Audi A6-ost és Q5-öst is használt éveken át Rogán Antal és felesége, Rogán Cecília, írja a Direkt36.

Az oknyomozó portál egy Rogán Cecília nevére kiállított, lefotózott számlát is közzétett.

A Direkt36 szerint Rogán és felesége többször kapott gyorshajtásért is bírságot, ezekre a csekkekre csak annyit írtak, hogy "Rogán Antal", és a flottakezelő mindent intézett a rendőrséggel.

Az autókat a Mercarius Flottakezelő Kft.-től bérelték Rogánék, amely családi vállalkozásként indult a '90-es években, de az utóbbi években milliárdos megbízásokat tudhatnak magukénak, a MÁV-val 2017 júliusában 13,8 milliárd, a Paks II. Zrt-vel 2017 decemberében pedig 810 millió forint összegű keretszerződést kötöttek, 2018 novemberében a Magyar Közút 3,2 milliárdos közbeszerzésén győzedelmeskedtek, de a Direkt36 szerint a Roszatom is a Mercariustól bérelhet majd autókat.

A tartós bérleti szerződés egyébként drágább, mint a lízingelés vagy vásárlás, ugyanakkor a bérlők neve titokban marad, az autó forgalmijában sem jelenik meg, így a vagyonnyilatkozatába sem írta bele Rogán, csak egy Audi A3-ast.

A bevallott jövedelmek szerint Rogánnak ebben az időszakban, 2009-2013 között 595 ezer és 1 millió 270 ezer forint között mozgott a fizetése, felesége pedig csak 2016-ban kezdett dolgozni, egy médiaügynökségnél, amelynek egyből a társtulajdonosa is lett.

Rogán egyébként már 2014-ben lebukott azzal, hogy rendszeresen egy kombi Audi A6-ossal jár, miközben vagyonnyilatkozata szerint egy Audi A3-asa van. Rogán akkor erre azt mondta, hogy a 2011 óta tartós bérletben használt A3-as sebességváltója elromlott, és a tulajdonos a javítás idejére egy csereautót biztosított a számára.

Amikor máskor is ezzel az autóval látták, azt mondta: többször is ugyanezt a csereautót kapta a flottakezelőtől.

A volt alpolgármester és Habony exfelesége sem maradt ki

Míg Rogánék Audi A6-ost és Q5-öst béreltek a Mercariustól, Puskás András, Rogán korábbi V. kerületi alpolgármestere is részesedett a buliból, ő egy Audi S3-assal járt ebben az időben.

A miniszterelnök Facebook-oldalának kezelőjeként ismertté vált Kaminski Fanny – aki korábban Habony Árpád felesége volt –, szintén a Mercariustól bérelt autót, egy Lexus RX450h típusú luxusterepjárót, amely a leírás szerint kvarcfehér gyöngyház fényezéssel és vajszínű bőr ülésekkel rendelkezett.

Egy fotó, ami beszédesebb minden önéletrajznál - Ki lett a TV2 új hírigazgatója?

Szalai Vivien, az Andy Vajna-féle TV2 frissen kinevezett hírigazgatója együtt fotózkodik Rogán Cecíliával és Kaminsky Fannival, Orbán Viktor honlapjának szerkesztőjével, Habony Árpád volt feleségével.

 

Kaminski parkolási bírságot is szerzett az autóval, a 13 835 forintos büntetést is a flottakezelő cég fizette ki, majd azt továbbították felé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Zsófia Itthon

Rogánék elbénázott portálja miatt befagytak a Műegyetem informatikai beszerzései

Fel kellett függeszteni az informatikai beszerzéseket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, egy ideig nem vehetnek ilyen jellegű eszközöket, szoftvereket, szolgáltatásokat – derül ki a hvg.hu birtokába került belső levélből. Egy friss jogszabály-módosítás miatt ugyanis már kötelező a Rogán Antal alá betagolt új Digitális Kormányzati Ügynökség portálján keresztül intézni a beszerzéseiket, de a műszaki egyetem kancellárjának tájékoztatása szerint éppen csak maga az elektronikus rendszer nem készült el. Megkérdeztük, mennyiben megy mindez a működés rovására, és hogyan csúszhattak meg pont a digitális központosítás portáljának a lefejlesztésével, de Kásler Miklós minisztériuma egyelőre nem hagyta, hogy az egyetem reagálhasson a közérdekű információra.

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért

Feloldották a kijárási tilalmat Portugáliában az elnökválasztás kedvéért