szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Frankfurti Autószalonon leleplezett Hyundai-modell egyrészt visszatekint a múltba, másrészt a jövőt is felvázolja számunkra.

45 évvel ezelőtt látott napvilágot a Hyundai Pony Coupe tanulmányautó, és ennek állít most emléket a dél-koreai gyártó által a Frankfurti Autószalonon a nagyközönség elé tárt elektromos tanulmányautó, a "45".
©

A 45-ös típusjelzés nem egyszerűen csak az 1974-es kocsira emlékeztet, hanem azt is jelzi, hogy a 2019-es tanulmányautó elejét és hátulját 45 fokos szögben találkozó vonalak díszítik. Ezek olyan, rombusz alakú körvonalat kölcsönöznek a kocsinak, amely már a márka leendő elektromos járműveinek a formavilágát vetíti előre.

©

Az olaszosan izgalmas vonalvezetésű új tanulmányautó tudatosan kerüli a komplex formákat, helyettük az eredeti kupékoncepció letisztult, minimalista vonalvezetése előtt tiszteleg.

Az ajtó alját díszítő, speciális betét a jármű elektromos hatótávolságára utal; az aktív LED-ek már beszállás előtt, könnyen értelmezhető formában tájékoztatják a vezetőt arról, mekkora távolságot tud még megtenni az aktuális töltöttségi szinttel.

©

A hagyományos külső visszapillantótükrök nélküli, fejlett önvezetésre képes Hyundai 45 akkumulátorai az utastér alatt helyezkednek el, a padlót puha szőnyeg borítja, ami egyszerre teszi otthonosabbá a környezetet és csillapítja az útzajt. Az ajtók nyitásakor az ülések kifelé fordulnak, megkönnyítve a be- és kiszállást.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendőrség: Nem veszélyes a közrendre a színművészeti elfoglalása

Rendőrség: Nem veszélyes a közrendre a színművészeti elfoglalása

Távolról hívta magához a gazdája a Tesláját, ami egy hatalmas tócsában állt – videó

Távolról hívta magához a gazdája a Tesláját, ami egy hatalmas tócsában állt – videó

Szoboszlai a BL-ben is olyan gólt rúgott, amiről napokig fognak beszélni

Szoboszlai a BL-ben is olyan gólt rúgott, amiről napokig fognak beszélni