szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tisztán elektromos hajtású autósok számára a berendezés körülbelül olyan lehet, mint egy "kanna áram".

A villanyautókat sok mindenért lehet szeretni, ilyen például a szinte teljesen hangtalan suhanás, a mindig azonnal rendelkezésre álló hatalmas nyomaték vagy a lokálisan zéró károsanyag-kibocsátás. A mérleg másik serpenyőjében azonban ott a lemerülésfrász, vagyis, hogy mi van akkor, ha fogytán az energia, és sehol a közelben egy szabad, hibátlanul működő töltő.

A lemerült akkumulátor miatt bajba került villanyautósok számára komoly segítséget jelenthet a Blink által most bejelentett hordozható áramfejlesztő. A 160 kilogrammos tömege miatt pillekönnyűnek azért nem nevezhető újdonság lelke egy benzinmotor, amely egy 41,2 literes tartályból nyeri a működéséhez szükséges üzemanyagot.

©

Az egy tele tankkal 50 százalékos terhelés mellett 9 órás üzemidőt biztosító, 40 A-es és 240 V-os AC-töltő maximum 9,6 kW-os folyamatos töltési teljesítményre képes, és a gyártó szerint percenként 0,8-1,6 kilométeres hatótávot képes biztosítani a rácsatlakoztatott elektromos autónak. Az opcionálisan Wi-Fi-vel is rendelkező Blink Portable Charger áráról egyelőre nem nyilatkozott a gyártó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!