szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 3-as metró felújítása idején segíthet.

A Baross tér és a Jászai Mari tér között létesíthet átszállás nélküli kapcsolatot az az új villamosjárat, amely ősztől, a 3-as metró középső szakaszának felújítása idején közlekedhet majd.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tervei szerint a villamos a Baross tértől a Haller utca végéig a 24-es, majd onnan a Jászai Mari térig 2-es villamos sínpárjain közlekedik majd. Így a Nagyvárad tértől, ahol a déli metrószakasz ideiglenes végállomása lesz, két irányban is viszi majd az utasokat.

A terv akkor valósulhat meg, ha idejében elkészülnek az összekötővágányok a Soroksári út és a Haller utca között – írta meg az Ittlakunk.hu.

Az új járat a 18-as vagy 21-es jelzést kaphatja. Ha az utóbbival jelölik majd, a Normafára és a Csillebércre közlekedő autóbuszokat vissza kellene számozni 90-esre, mert egy számot csak egy járat viselhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!