szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lámpákat programoztak át, sávok használatát módosították, felszedték a beton terelőelemeket az Üllői úton kialakított bringasávoknál.

Több új intézkedéssel könnyítették az autós közlekedést Budapesten – adta hírül közösségi oldalán a főpolgármester. Karácsony Gergely szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapest Közút folyamatosan figyeli a járvány nyomán bevezetett forgalmi változások hatásait és visszhangját. Ezek alapján

  • módosították a lámpaprogramot a Nagykörút mentén a Baross utcánál, a József utcánál és a Rákóczi térnél;
  • átprogramozták a lámpákat és átalakították a sávok használatát az Üllői úton a Corvin-negyednél, ahol ezentúl telezöldnél lehet áthaladni a kereszteződésen a külön egyenes és balra kanyarodó fázisok helyett;
  • hamarosan módosítják a sávok kialakítását a Teréz körúton a Nyugati tér előtt, hogy ne torlódjon fel a forgalom a Váci úti kereszteződésnél;
  • felszedik a betonelemeket az Üllői úton kialakított bringasáv mellől, mert már megszokták a közlekedők. A kerékpárosoknak kialakított  sáv marad.

A főpolgármester szerint a cél, hogy Budapest mozgásban maradjon, és ehhez kellenek az alternatív közlekedési módok. Felhívta a figyelmet a BKK felmérésére is, amelyben az Üllői úti biciklisávról lehet véleményt nyilvánítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!