szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség több civilautós-razzia után most egy olyan videóösszeállítást tett közzé, ahol motoros járőrőröké a főszerep.

Több mint fél éve zajlik a rendőrség közúti ellenőrzési sorozata, ahol kamerával felszerelt civil autókkal vegyülnek el a forgalomban, hogy hatékonyabban szűrjék ki a szabálytalankodókat. Eddig 13 részt tett közzé a rendőrség az ilyen razziák alkalmával készült nyersanyagokból. Most kicsit változtattak a főszereplőkön, mert eddig nem láthattunk motoros rendőröket akcióban.

A videóban látható történetek viszont jellemzően ugyanazok, mint mindig: piroson áthajtó robogós, szabálytalanul előző autós, gyalogátkelőn, gyalogosnak elsőbbséget nem adó sofőr. Ezúttal is tanulságos jelenetek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Nem könnyű kiszúrni a kamerás civil rendőrautókat

Sokszor látni a rendőrség civilnek tűnő autóiból készített videókon, hogy a szabályszegésen kapott autósok nem állnak meg azonnal a rendőri jelzésre. Pedig attól, hogy nem a jellegzetes járőrautós festés van rajtuk, ezek is a hatóság eszközei.

1,5 méter – új táblákat rak az utak mellé a közútkezelő

1,5 méter – új táblákat rak az utak mellé a közútkezelő

Éppen egy gleccsert vizsgált a 68 éves klímakutató, amikor szakadékba zuhant

Éppen egy gleccsert vizsgált a 68 éves klímakutató, amikor szakadékba zuhant

Táskatolvaj medvéket füleltek le a Szent Anna-tónál

Táskatolvaj medvéket füleltek le a Szent Anna-tónál