szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ilyen mértékű sebességtúllépés ritkaságszámba megy. Legalábbis az, hogy lefilmezik és elkapják az elkövetőt.

Kijött egy újabb extra videó a rendőrség balesetmegelőzési videósorozatából. A felvétel korántsem hétköznapi, mert azon egy Audi R8 sofőrje 200 km/h fölötti tempóval előz meg egy civil rendőrautót, amely ezt követően utánaeredt.

A rendőrségi felvételen több képen is látszik az Audi sebességadata, amely az előzés utáni pillanatban 217 km/h, majd egészen 223 km/h-s tempóig is felgyorsít a láthatóan 90 km/h-s korlátozású, lakott területen kívüli szakaszokon.

A Nyugat.hu azt írja az eset a jánosházi körforgalomnál történt, a 8-as és 84-es főutak kereszteződése előtt, ahol azonban lassítania kellett, ezért a rendőrök nem sokkal később utolérték az Audit.

Az Audi R8-as 2015-ig gyártott első generációjából volt V8-as motorú és V10-is, mindkét esetben 400 lóerő feletti teljesítményű autókról beszélhetünk, mert a gyengébbik is 420 lovas volt, míg az erősebb 532 lóerőt tud.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az már biztos, hogyan készen van a Microsoft Surface Duo telefon

Az már biztos, hogyan készen van a Microsoft Surface Duo telefon

Megtilthatja-e a munkaadó, hogy a dolgozók elárulják, mekkora a fizetésük?

Megtilthatja-e a munkaadó, hogy a dolgozók elárulják, mekkora a fizetésük?

A korábbi nátháktól is függ, milyen lefolyású valakinél a Covid-19

A korábbi nátháktól is függ, milyen lefolyású valakinél a Covid-19