szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vélhetően lesz egy-két jó ajánlat a kényszereladások közt.

Az autóbérlés, akárcsak sok más üzleti vállalkozás, hatalmas veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni a koronavírus-világjárvány miatt, aminek hosszabb távú következményei is kezdenek kirajzolódni. A Hertz, a világ egyik legismertebb autókölcsönzője májusban kért csődvédelmet, és most ideiglenes megállapodásra jutott a hitelezői csoportjával, amely lehetővé teszi, hogy az adósságukat havi részletekben fizessék az év végéig. Az ügylethez azonban közel 200 ezer járművet kellene értékesíteniük – írja a The Drive oldal.

A Hertz több mint 300 ezer járművel rendelkezik az Amerikai Egyesült Államokban, amelyek közül 2020 végéig 182 500-at kellene eladnia. A megállapodás része az is, hogy a cég minden eladott jármű után 900 dollárt megtarthat magának. De jelenlegi 650 millió dolláros adósságának még így is csak a felét tudja majd kifizetni, ha fenti módszerhez hozzájárulnak a hatóságok.

Az ilyen kényszereladások piaci hatásai egyelőre nem látszanak, de sokan azt várják, hogy a használt autók ára lejjebb megy majd, a magántulajdonban lévő használtautó-eladások kárára.

A CNN egy korábbi cikkében azt is megjegyezte, hogy ha nagyobb mennyiségű flottás autó kerül piacra, az az autógyártókat is érzékenyen érintheti, és nem csak az elmaradt flottamegrendelések miatt, hanem mert sok vevő a fiatal használt autók közül választ majd. Ez egyben azt a furcsaságot is magával hozhatja, hogy az új autók lízingdíja növekedhet, mert a lízingelt autó maradványértéke a futamidő végén alacsonyabb szinten áll majd – kevesebbet ér a céghez visszakerülő autó –, amit kompenzálni kívánnak majd a magasabb lízingdíjban.

A Hertz jelenleg is számtalan eladó autót kínál külön erre fenntartott oldalán, ahol az eladó használt BMW X5-östől a Ford Focusig minden típus megtalálható, sőt még néhány Chevrolet Corvette-re is le lehet csapni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már most elhalasztották a riói karnevált

Már most elhalasztották a riói karnevált

Csehországban a bérek 70 százalékát átvállalja az állam

Csehországban a bérek 70 százalékát átvállalja az állam

Orbán a Reutersnek: Néhány dologban elég makacsok vagyunk

Orbán a Reutersnek: Néhány dologban elég makacsok vagyunk