szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerencsére nem lett most baleset a találkozásból, csak egy látványos videó. Ráadásul egy szemből érkező autós szintén hasonlóan járt majdnem ugyanekkor.

BP-i Autósok közösségének oldalán jelent meg a felvétel, amelyen majdnem elüt egy szarvast egy autós. Az érintett sofőr azt írta, hogy szerinte 30 centin múlt, hogy nem csapta el az állatot, "amint feltűnt az út szélén, és eltelt az a bizonyos 1 másodperc, a padlón volt a fékpedál”. Hozzátette, hogy városon kívül mindig óra szerint 90-100 km/h közötti sebességgel hajt maximum.

Az ORFK adatai alapján tavaly 4068 esetben ütközött gépjármű vaddal, ezek azok az esetek, amelyeket bejelentettek az Országos Magyar Vadászkamarának is, ennél sokkal több eset történik, amelyeket nem jelentenek be.

Jellemzően augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka, amikor a vadak sokkal figyelmetlenebbek, napközben aktívabbak, így sokkal többet találkozhatunk velük a mezőgazdasági termőterületek melletti utakon – írta néhány hete az ilyenkor jelentős vadveszély miatt a police.hu.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!