szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 24-es főút kanyargós hegyi szakasza a motorosok egyik kedvelt útvonala. Egy kezdeményezés azonban hétvégére kitiltaná őket onnan tavasztól az ősz végéig.

Ezen a részen, főleg szép időben rengeteg a motoros, és bár előfordulnak balesetek, így sem került a hazai húsz legveszélyesebb útszakasz közé. Leginkább a zajterhelés sarkallta több környékbeli település polgármesterét arra, hogy foglalkozzanak a motorosforgalom kérdésével – írja a Vezess.hu.

Először idén húsvétkor, még a koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet idején vetődött fel a motorosok kitiltásának ötlete: Mudriczki József, Parád polgármestere saját közösségi oldalán is felszólította őket, hogy tartsák be a szabályokat, és maradjanak otthon. Egy másik, közeli település Parádsasvár vezetője is jelzete, hogy a lakosság torkig van a motorosokkal, ám hiába kérték intézkedésre a hatóságokat, érdemben nem történt semmi – olvasható a Heol.hu-n

A napokban a motorosokkal szembeni ellenállás újabb szintre lépett: a helyi önkormányzat aláírásgyűjtésbe kezdett, az íveket pedig egy dokumentummal együtt elküldték az egri rendőrkapitánynak. Azt kérik, hogy minden évben, március 15. és november 30. között Galyatető-pihenő és Parádsasvár között tilos legyen motorozni hétvégenként, pénteken 12 órától, vasárnap 22 óráig.  

A Motoros Érdekképviseleti Központ a motorosokat képviselve jelezte, hogy készek a probléma áttekintésére. A környékbeliek kezdeményezése nyomán vélhetően fokozottabb lesz a rendőri jelenlét is a környéken a Vezess.hu szerint, és talán pont ennyit akarnak elérni a helyiek a hatóság segítségével: hogy valamivel csendesebb legyen a környékük.

Betiltanák a vasárnapi és ünnepnapi motorozást a németek

Komoly felháborodást váltott ki egy nemrégiben benyújtott szövetségi tervezet, amely jelentősen korlátozná a motorosok lehetőségeit éppen a hétvégéken és ünnepnapokon, miközben a legtöbben lényegében csak ilyenkor használják a járműveiket.


(A címkép illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elárvereznek jó pár Michel Jackson-ereklyét

Elárvereznek jó pár Michel Jackson-ereklyét

Lesz magyar kerékpáros a Giro d'Italián

Lesz magyar kerékpáros a Giro d'Italián

Menesztették a Mainz vezetőedzőjét, de állítólag nem Szalai Ádám ügye miatt

Menesztették a Mainz vezetőedzőjét, de állítólag nem Szalai Ádám ügye miatt