szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt politikusa arra kíváncsi, hogy a súlyos törvényszegés ellenére hogyan maradhatott nagykövet Szalay-Bobrovniczky Vince.

40 679 eurót, azaz közel 14,9 millió forintot fizetett ki a biztosító a Szalay-Bobrovniczky Vince bécsi magyar nagykövet 2013-ban, ittasan okozott autóbalesete után - közölte a külügyminisztérium Szabadai Viktor közérdekű adatigénylésére adott válaszában. Magyar Liberális Párt politikusának a külügy azt is megírta, hogy a nagykövet biztosítási díja nem emelkedett.

További kérdéseinkre, mi szerint a súlyos törvényszegés ellenére hogyan maradhatott továbbra is pozíciójában a nagykövet és milyen következményekkel járt számára a baleset nem válaszoltak, mondván ez nem közérdekű adat"

- írta Szabadai a Facebookon.

A politikus közölte, hogy további kérdésekkel fogja megkeresni az illetékes minisztériumot, hogy megtudja, miért próbálták eltusolni Szalay-Bobrovniczky ügyét, és hogyan maradhatott a nagykövet a pozíciójában.

A Telex több névtelenül nyilatkozó külügyi és diplomáciai forrásra hivatkozva írta meg február elején, hogy nyolc évvel ezelőtt balesetet okozott Magyarország bécsi nagykövete Ausztriában. A lap szerint az ügyet csendben elrendezték Ausztriában, miközben letöltendő börtönbüntetés is járhatott volna érte. A kiérkező rendőrök 0,84 mg/l előzetes légalkoholszintet mértek a diplomatánál, az újság birtokába került jegyzőkönyv szerint pedig egyértelmű volt az alkoholos befolyásoltsága.

A Külügyminisztériumtól kapott tájékoztatás Szalay-Bobrovniczky Vince, fideszes bécsi nagykövet által ittasan okozott .. .

Közzétette: Szabadai Viktor - & nbsp; 2021. március 6., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton

Korábbi iPhone-ja van? Lehet, hogy nincs veszve az akku, csak rosszul mutatja a telefon

Korábbi iPhone-ja van? Lehet, hogy nincs veszve az akku, csak rosszul mutatja a telefon

Harry herceg a tervezettnél később utazhat vissza Kaliforniába

Harry herceg a tervezettnél később utazhat vissza Kaliforniába