szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A "rendőrnő" egyébként nem is bádogból, hanem egy dibond nevű anyagból készült.

Van valami finom, szürreális bája a bádog rendőrnő kalandjainak " – írja a rendőrség a Facebook oldalán annak kapcsán, hogy a kétszer ellopott látványosság nem viccből került ki a 81-es út szélére. Mintha egy archaikus mesefiguráról lenne szó, pedig nagyon is valóságos probléma hívta életre: a közlekedési balesetek legáltalánosabb oka, a gyorshajtás.

A bádogrendőrt 2020 novemberének első napjaiban leszerelték és ellopták. A tolvajt és az installációt is megtalálták, és idén március 16-án visszarakták az út mellé. Egy héten belül azonban ismét eltűnt az autós rendőrnő.

©

Pedig 2019 különösen rossz év volt a 81-es úton, ezért kezdtek újdonságként például drónos kontrollt is alkalmazni. Transzparenseket és óriásplakátokat raktak ki az út mentén, valamint sebességtúllépést mutató elektronikus jelzőlámpákat. Ennek a sorozatnak része az életnagyságú sebességmérő rendőr és az ugyancsak valós méretű szolgálati autó, ami igazából nem bádogból, hanem „Dibond” alumínium kompozit lemezből készült.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!