szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A japánok követik a francia konszerntárs példáját és eladták a német cégben lévő részvényeiket.

Közel másfél évtizedes tulajdonosi kapcsolatot ápolt a Renault a Daimlerrel, a vállalatban a franciák 1,54 százalékos tulajdonosként voltak jelen. A Renault nemrégiben úgy döntött, hogy eladja a részesedését és összesen több mint 16 millió Daimler-részvényt dobott piacra még márciusban.

Most a Renault–Nissan konszernpáros másik tagja, a japán Nissan is kiszáll a Daimlerből és eladja valamennyi Daimler részvényét mintegy 1,15 milliárd euróért, részvényenként 69,85 eurós áron.

Az autóiparban most lényegében minden erőforrást az elektromos autók fejlesztésére és a hozzájuk köthető beruházásokra fordítanak. A legtöbb nagyvállalat próbálja felszabadítani pénzeszközeit, mert az elektromobilitás kapcsán ideális esetben saját akkumulátorgyártásra, speciális platformokra, illetve a meglévő összeszerelő üzemek átállítására van szükség, ami rengeteg pénzt emészt fel.

Az Automotive News szerint a részvények eladása nem befolyásolja a vállalatok közötti együttműködést. A Mercedes újdonsága az elektromos kisbusz T-osztály vélhetően az elektromos Renault Kangoo ZE modell hajtását kaphatja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!