szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A mögötte haladó legális taxis észrevette, hogy nem bír a sávjában maradni, le is lassított, de így is összetörték az ő kocsiját is.

Karambolozott három személyautó Budapest I. kerületében, a Lánchíd közepén szombat este – írja a Baleset-infó.hu. A balesetben két Toyota Prius és egy Dodge Challenger tört össze; a fővárosi hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést, amelynek idejére a hidat lezárták, a 16-os és a 105-ös buszok pedig terelve közlekedtek.

A portál információi szerint egy szürke autó, valamint egy taxi Toyota Prius haladt a Lánchídon egymás mögött. A taxi vezetője észlelte, hogy a szürke autó vezetője vélhetően ittas állapotban vezet, ugyanis nem bírta egyenesen tartani a kocsit. Ezért lassított, hogy minél távolabb legyen tőle. Viszont a szürke Toyota vezetője egy pillanatra áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött a szemből, szabályosan érkező Dodge Challenger sportkocsival, amely emiatt megpördült, és a másodikként érkező taxinak ütközött. A vétlen taxi a csattanást követően a Lánchídnak is nekiütközött.

A szürke Prius vezetője esetében a helyszínen végzett alkoholszonda vizsgálata 0,84 egységet mutatott. Őt a rendőrség további vizsgálatra elvitte a helyszínről.

A helyszínen tartózkodó szemtanúk a portál tudósítójának azt mondták, hogy a balesetet okozó szürke Prius vezetője illegális személyszállítási tevékenységet végzett Budapesten, és a baleset pillanatában éppen egy fuvart intézett a telefonján, amikor áttért a szemközti sávba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!