Tetszett a cikk?

Idén a Saab és a Polar Mobil is jubilál 2007.

 

                          

Idén a Saab és a Polar Mobil is jubilál

2007. több szempontból is jeles esztendő a Saab, és a Polar Mobil számára. Egyrészt, a Saab 60 éve indította el a személygépkocsi gyártást, ugyanakkor a Polar Mobil is jubilál, mivel jogelődje, a Wallis Holding pontosan 15 évvel ezelőtt alapította meg az első hazai Saab márkaképviseletét.

Sikeres fejlesztések és előremutató műszaki megoldások eredményeként a Saab 2006-ban meghaladta eddigi legsikeresebb, a 2000. évi európai értékesítési eredményét. Tavaly 88 859 új Saab modell talált gazdára, szemben a korábbi 80 981 darabos rekorddal.
A Saab legfontosabb európai piacain lendületesen nőtt az eladott autók száma: Franciaországban 9, Olaszországban 18, Spanyolországban 26, Hollandiában és Svédországban 27, Svájcban 33 százalékkal bővült a forgalom. Az Európán kívüli exportértékesítés 5,4 %-kal nőtt, így a teljes eladás meghaladta a 133 000 db-ot.

Mindez egyúttal azt jelenti, hogy a Saab a leggyorsabban fejlődő európai prémium márkák éllovasai közé tartozik. Mint ahogy Jan-Åke Jonsson, a Saab Automobile AB ügyvezető igazgatója fogalmazott: "Dinamikusan fejlődünk, a Saab már két éve magáénak tudhatja a prémiumkategória leggyorsabban növekvő eladásait Európában; ez azt mutatja, hogy a Saab fejlődőképes márka.”

A fentieket az is megerősíti, hogy a Saab anyavállalata, a General Motors számára jó befektetés a Saab. A GM részvény árfolyama megkétszereződött az elmúlt időszakban.


E sikerekhez a budapesti székhelyű regionális importőr, a Polar Mobil Kft. is hozzájárult. A kelet-közép-európai értékesítés összességében egy év leforgása alatt, tavaly több mint 53 százalékkal nőtt.

„Többek között ennek köszönhetjük, hogy a Saab AB újabb öt évre, 2012-ig meghosszabbította kizárólagos importőri szerződésünket.” – mondta Andrew Prest, a Polar Mobil Kft. ügyvezető igazgatója. „Ha azt a trendet nézzük – fűzte hozzá - hogy az autógyártók saját hatáskörük alá vonják a piacok felügyeletét, felváltva ezzel a független importőröket, a mostani szerződéshosszabbítás rendkívül nagy eredménynek számít, és különleges helyzetet kínál a Polar Mobil részére.”
A Polar Mobil a régióban hat országban, a magyar, a cseh, a szlovák, bolgár és a román piac után immár Szerbiában is aktívan jelen van, és 2007-ben további bővítéseket tervez. Az ügyvezető igazgató azt is hangsúlyozta, hogy az idei év folyamán a régióban legalább öt újabb márkakereskedés megnyitását tervezik, annak érdekében, hogy a tavalyi növekedési ütemet fenntartsák.

www.saab.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 27 milliárdot fizetne a TikTok, hogy ne induljon ellene per

Több mint 27 milliárdot fizetne a TikTok, hogy ne induljon ellene per

Fülöp herceget átszállították egy másik kórházba, ahol a szívét vizsgálják

Fülöp herceget átszállították egy másik kórházba, ahol a szívét vizsgálják

"Inkább eladom az autóm, ha odáig fajul a helyzet" - távozó és maradó egészségügyi dolgozókkal beszéltünk

"Inkább eladom az autóm, ha odáig fajul a helyzet" - távozó és maradó egészségügyi dolgozókkal beszéltünk