szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hát, ilyen is van: töltőállomások gasztronagykövete. Méghozzá egy Michelin-csillagos étterem konyhájáról.

A Costes séfje, Palágyi Eszter gasztronagykövetként bővíti az OMV-shopok kínálatát. 2018-ban negyedévente jelentkezik egy-egy kollekcióval, most elsőként négyféle szendviccsel, amelyeket március eleje óta magukhoz vehetnek az éhes autósok.

A prémium szendvicsek a hazai ízlésvilághoz igazított alapanyagokkal készülnek. A marhaoldalas-burger a klasszikus hamburger változata, csalamádéval, füstölt szilvalekvárral, pulled, vagyis szálára szedett marhaoldalassal, chilis sajttal és hagymachipsszel. A grillkolbászos nosztalgia kifli sós-köményes péksüteményben sült kolbász majonézes burgonyasalátával és besameles tormakrémmel. A harmadik fonott kalács kacsamájpatéval, savanyított lilakáposztával, zöldalma chutney-val és vörösmustárcsírával. S az igazi magyaros durranás: csirkepaprikás pogácsa paprikalekvárral, fűszeres grillcsirkével és grillezett újhagymával.

OMV

„Mindig nagy kihívás a legmagasabb szintű gasztronómia ötvözése olyan – persze csak látszólag – mindennapi ételekkel, mint amilyen a szendvics” – mondta Palágyi Eszter. „Emellett természetesen olyan technológiát kell alkalmaznunk, amely egy töltőállomáson is rendelkezésre áll, annak érdekében, hogy útközben is fogyasztható, gyorsan elkészülő, ugyanakkor egészséges, tápláló és ízletes ételeket hozzunk létre” – tette hozzá.

Hogy ezt miként hozzák létre az ország 64 illetékes töltőállomásán, annak ki-ki guruljon maga utána, mi is elég kíváncsiak vagyunk.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!