szerző:
hvg.hu

Az MSZP EP-képviselője szerint az utóbbi időben rengeteg gyűlölködő és fenyegető üzenetet kapott, de a mostani mellett már nem tud elmenni szó nélkül.

Már korábban is sorra érkeztek a fenyegető és/vagy gyűlölködő üzenetek az MSZP EP-képviselőjének elektronikus postaládájába, de amióta Ujhelyi István megszavazta a Sargentini-jelentést, a helyzet kezdett eldurvulni. Erről maga a politikus ír Facebook-oldalán, aki most egy különösen ijesztő poszttal találkozott a Vadhajtások nevű szélsőséges portálon.

A képen egy bábu látható, amelyet fejjel lefelé felakasztottak egy fára, méghozzá a Köztársaság téren, a régi MSZP-székház előtt. Ez már önmagában is elég bizarr lenne, de a bábu fejére Ujhelyi István arcképét tűzték, vagyis az egész olybá tűnik, mintha magát a politikust akasztották volna fel. Ujhelyi azt írja: a portál már régóta kiemelt figyelmet szentelt neki, de legutóbbi akciójuk nem maradhat hivatalos következmény nélkül.

Az az eszement gyűlölködés pedig, ami Magyarországon és a végletekig megosztott magyar nemzeten belül zajlik, szintén nem maradhat következmények nélkül. Rendszerváltás kell, különben végleg belesüllyedünk ebbe a gerjedő polgárháborúba

– írja Ujhelyi.

A Vadhajtások oldala részletesen beszámol az "akasztásról", amihez állításuk szerint azt a bábut használták fel, amelyet a DK Kossuth téri tüntetésén még Orbán Viktornak maszkírozva lehetett ütni-verni, a szintén Orbán fényképével ellátott hordókkal egyetemben. Az írásban hangsúlyozzák, nem Fidesz-bérencként, Orbán Viktor védelmében  szervezték az akciót, hanem, mert kíváncsiak voltak, hogy "az érem másik oldala mennyire fog tetszeni" a baloldaliaknak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bezár és átalakul a Castro Bistro

Bezár és átalakul a Castro Bistro

65 éves korában meghalt a Microsoft milliárdos társalapítója, Paul Allen, akinek még nagy tervei voltak

65 éves korában meghalt a Microsoft milliárdos társalapítója, Paul Allen, akinek még nagy tervei voltak

Rászorulóknak adta fizetését a szlovák államfő

Rászorulóknak adta fizetését a szlovák államfő

CEU: a genderszak törlése a tanszabadság megsértése

CEU: a genderszak törlése a tanszabadság megsértése

Matolcsy megmutatta a nemzet aranyát

Matolcsy megmutatta a nemzet aranyát

Meghan Markle gyereket vár

Meghan Markle gyereket vár