szerző:
hvg.hu

A férfi szülei szerint a sors fintora, hogy túlélte az 58 halálos áldozattal járó lövöldözést, de nem sokkal később saját szülővárosában kellett meghalnia egy hasonló tragédiában.

Ahogyan mi is megírtuk, szerda este lövöldözés volt egy kaliforniai bárban: egy húszas éveiben járó volt tengerészgyalogos, David Long nyitott tüzet a vendégekre, megölve 13 embert. Az elkövető később magával is végzett, a szórakozóhely irodájában találtak rá a rendőrök.

A Thousand Oaks-i Borderline Bar népszerű a fiatalok körében, a környéken ugyanis több egyetem is található, így az áldozatok többsége is fiatal. A BBC szerint ráadásul egyikük ott volt a Las Vegas-i mészárlás helyszínén is, ahol 58 ember vesztette életét.

Telemachus Orfanos túlélte a Las Vegas-i mészárlást, de a kaliforniai bárban már nem volt ilyen szerencséje: őt is eltalálta az egyik golyó, és nem sokkal később meghalt. Orfanos édesanyja a BBC-nek csak annyit mondott:

A fiam ott volt a barátaival Las Vegasban, de hazajött. Szerda éjszaka viszont nem jött haza.

A nő hozzátette, nem akarja, hogy tömegek imádkozzanak fiáért, vagy hogy vigasztaló gondolatokat küldjenek neki, csak annyit szeretne, hogy szabályozzák végre a fegyverbirtoklást az Egyesült Államokban.

A férfi édesapja szerint a sors fintora, hogy a fia túlélte az Egyesült Államok történetének egyik legszörnyűbb mészárlását, de nem sokkal később éppen szülővárosában kellett meghalnia egy hasonló tragédiában.

Geoff Dean seriff csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: Long egyetlen fegyvert, egy Glock típusú pisztolyt használt. Tettének oka egyelőre ismeretlen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Igen rossz hírt kapott az Apple

Igen rossz hírt kapott az Apple

Leamortizálta a lakását, beperelték a Barcelona sztárját

Leamortizálta a lakását, beperelték a Barcelona sztárját

Frissítette az iPhone-ját, erre az kigyulladt

Frissítette az iPhone-ját, erre az kigyulladt

Halálbüntetést kérnek a Hasogdzsi-gyilkosság öt vádlottjára

Halálbüntetést kérnek a Hasogdzsi-gyilkosság öt vádlottjára

Többéves csúszás után elkezdték építeni Matolcsyék rejtélyes konferenciaközpontját

Többéves csúszás után elkezdték építeni Matolcsyék rejtélyes konferenciaközpontját

Rendőrök lepték el a XVII. kerületi Jysk környékét, késő estig helyszíneltek

Rendőrök lepték el a XVII. kerületi Jysk környékét, késő estig helyszíneltek