szerző:
hvg.hu

A férfi szülei szerint a sors fintora, hogy túlélte az 58 halálos áldozattal járó lövöldözést, de nem sokkal később saját szülővárosában kellett meghalnia egy hasonló tragédiában.

Ahogyan mi is megírtuk, szerda este lövöldözés volt egy kaliforniai bárban: egy húszas éveiben járó volt tengerészgyalogos, David Long nyitott tüzet a vendégekre, megölve 13 embert. Az elkövető később magával is végzett, a szórakozóhely irodájában találtak rá a rendőrök.

A Thousand Oaks-i Borderline Bar népszerű a fiatalok körében, a környéken ugyanis több egyetem is található, így az áldozatok többsége is fiatal. A BBC szerint ráadásul egyikük ott volt a Las Vegas-i mészárlás helyszínén is, ahol 58 ember vesztette életét.

Telemachus Orfanos túlélte a Las Vegas-i mészárlást, de a kaliforniai bárban már nem volt ilyen szerencséje: őt is eltalálta az egyik golyó, és nem sokkal később meghalt. Orfanos édesanyja a BBC-nek csak annyit mondott:

A fiam ott volt a barátaival Las Vegasban, de hazajött. Szerda éjszaka viszont nem jött haza.

A nő hozzátette, nem akarja, hogy tömegek imádkozzanak fiáért, vagy hogy vigasztaló gondolatokat küldjenek neki, csak annyit szeretne, hogy szabályozzák végre a fegyverbirtoklást az Egyesült Államokban.

A férfi édesapja szerint a sors fintora, hogy a fia túlélte az Egyesült Államok történetének egyik legszörnyűbb mészárlását, de nem sokkal később éppen szülővárosában kellett meghalnia egy hasonló tragédiában.

Geoff Dean seriff csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: Long egyetlen fegyvert, egy Glock típusú pisztolyt használt. Tettének oka egyelőre ismeretlen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Salvini nem nyitja meg Olaszországot a menekültek előtt

Salvini nem nyitja meg Olaszországot a menekültek előtt

Visszatér Süsü, a sárkány

Visszatér Süsü, a sárkány

EP-választás: erdélyi magyar koalíciót javasol az EMNP

EP-választás: erdélyi magyar koalíciót javasol az EMNP

A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények

Engedély nélküli követelésvásárlásért büntetett egy céget tízmillió forintra az MNB

Engedély nélküli követelésvásárlásért büntetett egy céget tízmillió forintra az MNB

Elsüllyedt egy menekülteket szállító csónak, 120 ember tűnt el

Elsüllyedt egy menekülteket szállító csónak, 120 ember tűnt el