szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Isznak, tivornyáznak, részegek – ez a műsorvezető celeb véleménye a vadászokról.

Lelőttek egy farkast a Bükkben, méghozzá egy fokozottan védett európai szürkefarkast. A hírek szerint egy vadász végezhetett vele Nagyvisnyó határában, még október elején. Ez volt a téma a Rádió 1 reggeli műsorában. Átadjuk a szót Sebestyén Balázsnak, akinek a mondatait a Blikk idézi. A vadászatról, a vadászokról beszélt, miután megtudta, műsorvezető társa (Rákóczi „Feri” Ferenc) élettársának a kutyáját egy vadász lőtte ki.

„Fegyverben, erőszakban hívő, kisebbségi komplexusos, péniszhosszabbító emberek mennek vadászni, tisztelet a nagyon kevés kivételnek, aki valóban a vadgazdálkodással foglalkozik és értő vadász. A legtöbbnek ez egy hatalomfitogtatás, hogy ők a kiváltságosok, akik puskát kapnak és mindenre lőhetnek. Istent játszanak, közben alkoholisták. Olyan s.ggek, komolyan mondom!

Isznak, tivornyáznak, részegek.

Csoda, hogy nem történik mindennap vadászbaleset. Csoda, hogy még van vadász Magyarországon. Az összes le kellett volna, hogy lője a másikat! Vannak normális vadászok, nem azt mondom, de kevés. Sok a hülye. A nyolcéves gyerek szintjén vannak. Borzasztó! Az megy vadásznak, aki gyáva katonának. Ez tökre így van. A kis tapsifüles nem lő vissza.”

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet főmunkatársa, Földvári Attila reagált a bulvárlap hasábjain az elhangzottakra. Megdöbbent, korábban volt Balázsék vendége. „Értetlenül állunk a kirohanás előtt, hiszen tavaly egy korrekt és pozitív beszélgetésünk volt Balázsékkal a vadászatról, vadgazdálkodásról. Ki kell kérnem magunknak ezeket a már-már közösség elleni uszítás határán mozgó megállapításokat, általánosításokat a hatvanötezer magyar vadász nevében.”

Ha elsőként szeretne értesülni az Élet-Stílus rovat híreiről, kövesse Facebook-oldalunkat:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tíz perc szünetet akarnak a maszkban dolgozó kereskedők

Tíz perc szünetet akarnak a maszkban dolgozó kereskedők

Koronavírus: 750 új fertőzött, hét halott

Koronavírus: 750 új fertőzött, hét halott

Medve hozhatta a frászt egy horgászra Egerszalóknál

Medve hozhatta a frászt egy horgászra Egerszalóknál