szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyártó videóval bizonyítja, miért.

Karácsony 2018
Belevágtunk ismét, karácsonyra készülünk. Nem is nagyon tehetünk mást, hiszen közeledik, érkezik, mi pedig várjuk. Még akkor is, ha tudjuk, mennyit rohangálunk majd előtte, hányszor szeretnénk túl lenni rajta. De közben szeretjük, és ez a lényeg. A magunk részéről úgy döntöttünk, elkísérjük olvasóinkat vásárolni, ott leszünk, ha főz, ajándékot csomagol, beleszólunk, tippeket adunk. Fogadjanak el útitársnak!
Friss cikkek a témában

Évről évre vita tárgya, leginkább az angolszász országokban, hogy vajon a kultikus sorozat első része, a Die Hard, azaz a Drágán add az életed vajon karácsonyi filmnek számít-e.

Persze nagy kérdés, hogy

mitől lesz valami karácsonyi film?

Elég ha karácsonykor játszódik, vagy kell bele valamilyen jellemzően karácsonyi tematika, ami a film gerincét adja: valaki Mikulásnak öltözik, ajándékok után rohangál, netán nagy családi egymásra találás a karácsonyfa alatt?

A Die Harddal kapcsolatban a gyártó 20th Century Fox egy másfél perces videóban most egyszer s mindenkorra pontot tett az ügy végére. A film bemutatásának 30. évfordulója alkalmából csináltak egy videót, amiben úgy reklámozzák a filmet, mint ami

a legnagyobb karácsonyi film valaha.


A film arról szól, hogy John McClane New York-i rendőrnyomozó karácsonyra Los Angeles-be utazik, hogy az ünnepet elhidegült feleségével töltse. Csatlakozik a nő cégének karácsonyi partijához, az épületet viszont elfoglalja Hans Gruber és terroristacsapata. A főszerepet Bruce Willis játszotta, akinek ez a film alapozta meg akciófilmes karrierjét. A koszos, véres atléta és a pimasz félmosoly kultuszáról már nem is beszélve.

Filmtörténeti szempontból egyébként az is érdekes, hogy a főhős sebezhetősége miatt a Die Hard nagy fordulópontot jelentett az akciófilm műfajában a nyolcvanas évek Rambo–Terminator-vonalon mozgó, felpumpált félistenei után.

Írja meg nekünk kommentben, hogy ön egyetért-e azzal, hogy a Die Hard – Drágán add az életed karácsonyi film legyen? Nekünk már van véleményünk, hamarosan az is kiderül.

(The Hook)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3 forintot fizet ki minden zenelejátszás után az Apple, a Spotify a felét (se)

3 forintot fizet ki minden zenelejátszás után az Apple, a Spotify a felét (se)

Nem szállít Magyarországra az európai Amazon, a kiskereskedelmi különadó lehet az oka

Nem szállít Magyarországra az európai Amazon, a kiskereskedelmi különadó lehet az oka

Új gomb kerül a Windows 10-be, az újraindításkor lehet hasznos

Új gomb kerül a Windows 10-be, az újraindításkor lehet hasznos