szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába kérte, hogy étterme kerüljön le a díjazottak listájáról, nem járt sikerrel.

Valósággal sokkolta a gasztronómiai elitet az a francia séf, aki 2017-ben megpróbált megszabadulni Michelin-csillagjától. Sebastien Bras egy háromcsillagos éttermet vezet a franciaországi Aveyronban, de elmondása szerint neki túl nagy stresszt jelent úgy főzni, hogy folyamatosan ellenőrzik, amit csinál – márpedig a Michelin-csillag ezzel jár.

A The Local szerint a séf hiába kérte, hogy étterme ne jelenjen meg a díjazott vendéglátóegységekről szóló kiadványban, mégis bekerült, igaz, most már csak két csillaggal.

Bras egy évtizede vette át az éttermet édesapjától, a Le Suquet már akkor háromcsillagos volt. A séf azt állítja, naponta legalább 500 menüt készít el, és nem hiányzik neki, hogy folyton minőségteszteknek vessék alá főztjét, ha pedig hibázik, akkor vegzálják emiatt.

A Michelin hétfőn jelentette be a francia éttermek legfrissebb értékelését, érdekesség, hogy idén több női séf kapta meg a minősítést.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!