szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az anyja a fenyegetések ellenére sem cselekedne másként: támogatja a lányát.

hvg.hu is bemutatta már a klímavédelem tinédzser élharcosát, Greta Thunberget. A 16 éves svéd diáklány kampányát az elmúlt hónapokban egyre nagyobb figyelem övezi. Előadott például a davosi Világgazdasági Fórum résztvevőinek, az Európai Parlamentben, és húsvétkor Londonban, illetve javasolták a Nobel-békedíjra is. Greta Thunberg röviden azzal indokolja a tevékenységét:

Azért csinálom ezt, mert ti, felnőttek tojtok a jövőnkre.

A hirtelen támadt hírnévnek viszont ára is van. Greta Thunberg édesanyja a TV4 Nyhetsmorgonnak elmondta, hogy a családjukat többször megfenyegették, és sokan gyűlölik őket, illetve Gretát. Az operaénekes Malena Ernman számára az volt a legnehezebb a lánya ismertté válásában, hogy kezelje a családjukra záporozó kritikákat, gyűlöletet és fenyegetést, miközben odafigyel mindkét gyereke egészségére.

Ernmant egyébként onnan ismerhetik a magyar tévénézők, hogy ő volt Svédország 2009-es nevezettje az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A család egyébként mindenben támogatja Gretát, 2016 óta ők sem ülnek repülőre, és áttértek a vegetáriánus étrendre. Napelemeket szereltek fel a házukra, és elkezdték termeszteni a saját zöldségeiket, továbbá szelektíven gyűjtik a szemetet. Gretát az utazásai során főleg az édesapja, Svante Thunberg kíséri, mivel Ernmannak fellépései vannak.

Annak ellenére, hogy hány fenyegetést kaptak eddig a világ minden tájáról támadó trolloktól, Ernman semmit sem tenne másként:

Mindenekelőtt anya vagyok, és a lányom boldog… Pont úgy reagálok, mint egy anya: aggódom, boldog és büszke vagyok.

(Daily Mail)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormányközeli intézet kikutatta, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan

A kormányközeli intézet kikutatta, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan

500 ezren már letöltötték a Mentők alkalmazását – új funkció jött az ÉletMentőbe

500 ezren már letöltötték a Mentők alkalmazását – új funkció jött az ÉletMentőbe

Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció

Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció