szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szlovák főváros főpolgármestere és az ember jogi ombudsman is támogatja a hétvégi szivárványos menetet – írta az ujszo.com.

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármesterének támogatása nem csak elméleti. A politikus közleményében azt írta a pride-ról: „Idén is részt veszek rajta, és beszédet is mondok. Ezzel semmiképpen sem csökkentem a család mint téma súlyát és fontosságát, de abban a helyzetben, amikor a kisebbségeknek egyre több verbális és non-verbális támadással kell szembesülniük, szükségét érzem kiállni mellettük, és támogatni azokat, akik a társadalmunkban jogosan érezhetik veszélyben magukat”.

Az ujszo.com arról is írt, hogy a Szlovák Nemzeti Párt bírálta az ombudsmant a szivárványos menet támogatása miatt - a Most-Híd magyar-szlovák vegyespárt viszont kiállt Mária Patakyová mellett. Az ombudsman a videóban egy nemzetközi szabványt említ, mely szerint a magánélethez és a családi élethez való jog védelméhez hozzátartozik a homoszexuálisok jogainak tiszteletben tartása is.

„Úgy vélem, ma már ahelyett, hogy azt kérdeznénk, kellenek-e olyan jogi eszközök, amelyek garantálják az azonos nemű párok méltóságteljes élethez való jogát, inkább azt kell megkérdeznünk, hogy milyen konkrét lépéseket tehetünk ennek érdekében” – mondta Patakyová.

Az ombudsman idén harmadszor lép fel a szivárványos meneten, és ezúttal is jelképes szolidaritást vállal a felvonulókkal azáltal, hogy az ombudsmani iroda ablakából kilógatnak egy szivárványos zászlót – írja az ujszo.com.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Egy elfeledett tiltakozás: Paptanár, bankelnök és író és gróf is fellépett a svábok kitelepítése ellen

Egy elfeledett tiltakozás: Paptanár, bankelnök és író és gróf is fellépett a svábok kitelepítése ellen

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”