szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kétszeres Oscar-díjas színész szerint a társadalomban egyre emelkedik a cinizmus szintje, részben emiatt is vállalta el az új szerepét.

Tom Hanks legújabb filmjében Fred Rogerst alakítja, akinek kedves tévéműsorán gyerekek generációi nőttek fel az Egyesült Államokban. 

A legendás Mister Rogers' Neighborhood 1968-tól 2001-ig ment a tévében, és a félórás adásokat Rogers megtöltötte zenével, kísérletekkel, bemutatott foglalkozásokat, találkozott a “barátaival”. Rogers szerint “az egyik legnagyobb ajándék a gyerekeknek, ha őszintén önmagunkat adjuk. Azt hiszem, a gyerekek egy mérföldről kiszúrják a tettetést.” 

Tom Hankst riporterek kérdezték a novemberben érkező A Beautiful Day in the Neighborhood című filmről, amely Fred Rogersről szól, a színész pedig a társadalomban érzékelhető cinizmusról kezdett beszélni.

“A cinizmus lett a kiindulópontunk egy sor hétköznapi helyzetben és a napi kapcsolatainkban – fogalmazott Hanks. – Miért? Mert így könnyű, és sok pénzt lehet vele csinálni.”

Hanks szerint Fred Rogers korában a gyerekműsorok is cinikusak voltak, ő viszont nem akarta ennek kitenni a gyerekeket. Az sem érdekelte, hogy nem tartják majd menőnek, ha nem cinikus.

A színész szerint annyira hozzászoktunk már a cinizmushoz, hogy szinte pofonként hat, ha találkozunk egy olyan egyszerű üzenettel, mint hogy “Helló, milyen gyönyörű nap virradt ránk!”

Szerintem szabad jól éreznünk magunkat. Van helye a cinizmusnak, de miért kezdjünk rögtön azzal?

(BBC)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!