szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Facebookon vív szópárbajt a megmondóember és az olajcég.

Az Index csütörtökön közölt egy tudósítást Tibi atya oldal működtetőjének Közgázon tartott előadásáról, ahol szó esett arról, hogy az adminok vehetik át egy hazai multi teljes social médiás tevékenységét. A portál újságírója megjegyzi, hogy, ha a Mol vagy az OTP lenne ez a bizonyos cég, ő követné az oldalt.

A cikk kikerült a Facebookra, és egy kommentben reagált rá a megszólított Mol, szúrta ki a 444.hu. A cég azt írta, a Tibi atya „nehezen illeszthető be” a brandjükbe. A magyar internet legnépszerűbb papja rögtön válaszolt is, azt írta:

„Ez kifejezetten imponál: attól a brandtől, aminek az élén egy nemzetközi körözés alatt álló maffiózó és oligarcha regnál, dicséret vállalhatatlannak lenni. For the record: mi illeszkedik nálatok? A kilencvenes évek olajleszámolásai, a horvát kenőpénzek vagy a régió legdrágább üzemanyagárai?”

A Mol ezután egy giffel válaszolt a Hivatal sorozatból, azt kérdezték:

©

Az Illiberal Memes is beszállt a kommentfolyamba, ők egyszerűen csak a mémek Bede Zsoltjának nevezték Tibi atya kitalálóját, Tóth Mátét.

Azóta is ömlenek a kommentek, szinte biztos, hogy folytatódik majd csörte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!