szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valósággal zaklatták a menhelyet a kiskutyát örökbe fogadni vágyó lelkes állatbarátok.

Mi is írtunk arról a netes szupersztárrá váló kiskutyáról, aminek egy farok nőtt a homlokára. November 9-én egy missouri-beli kutyamentő központ osztotta meg a hírt, hogy egy nagyon érdekes kiskutyát mentettek meg nemrég. A tízhetes Narwhalnak egy farok nőtt a homlokán. A Mac's Mission nevű szervezet egyenesen unikorniskutyának nevezi az ebet.

Az orvosok röntgenfelvételeket készítettek, ezek alapján úgy tűnik, a farok nem kapcsolódik semmihez, tehát nincs haszna, viszont mivel fájdalmat sem okoz a kutyusnak, nincs okuk, hogy eltávolítsák. Narwhalt nem zavarja a szarva, és úgy viselkedik, mint bármelyik másik kölyök.

Mikor a menhely meghirdette, hogy a vizsgálatokat követően örökbe fogadhatóvá vált, a kutyus rajongói “a történelem leghosszabb örökbefogadói listáját hozták össze”, több százan jelentkeztek.

Egy idő után viszont az örökbefogadási procedúra egyre nyomasztóbbá vált. Az még hagyján, hogy a lelkes örökbefogadni vágyó rajongók hatalmas készpénzes felajánlásokkal licitáltak egymásra. Voltak, akik teljesen váratlanul megjelentek a menhelynél, sőt még a kutya megölésével fenyegető üzeneteket is kaptak.

A menhely mindezek után úgy döntött, hogy Narwhalnak az a legbiztonságosabb, ha ott marad, ahol van: így ezután a Mac's Mission menhelyet alapító Rochelle Steffennél él majd.

A döntést részben a kiskutya kevésbé agresszív rajongói is támogatták, a világ minden tájáról összesen 17,836 üzenet érkezett a menhelyhez, hogy maradjon náluk a kiskutya, hogy így követhessék, ahogy felnő.

Narwhal ezzel a most kilencévesen visszavonuló Mac, a Pitbull nyomdokaiba lép mint a menhely kutyaszóvivője, közvetítve az üzenetet, miszerint “a különböző nagyszerű”.

Rochelle továbbá terápiás kutyának is ki akarja képezni Narwhalt, hogy iskolákban és szociális otthonokban segíthessen az embereknek.

(Mirror)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

25 évesen adja fel karrierjét egy profi videojátékos, mert nem bírja a hüvelykujja

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása